Henter kommentarer

Jyske Bank: Disse danske aktier tror vi mest på lige nu


Der er i øjeblikket potentiale i et af de helt store danske selskaber, samt en medicinalaktie og et forsikringsselskab. 

Sådan lyder det fra Jyske Bank, der i sin månedsrapport peger på de tre aktier, som banken vurderer vil klare det bedst de kommende 1-3 måneder. 

Der er tale om bryggerigiganten Carlsberg, medicinalselskabet Genmab og forsikringsselskabet Alm. Brand

Her kan du læse nærmere om, hvad Jyske Bank ser i de tre aktier: 

Læs også: Finanshus anbefaler at købe Spotify-aktien

Carlsberg
Den danske bryggerigigant Carlsberg har haft det hårdt på det seneste, hvor aktien de forgangne tre måneder er faldet med 9,1 pct. Jyske Bank mener dog, at investorerne kan udnytte kursfaldet som en »attraktiv opsamlingsmulighed«. 

Samtidig mener Jyske Bank, at Carlsberg-aktien er attraktivt prisfastsat, da der ifølge banken er tale om »det billigste europæiske bryggeri« i øjeblikket. 

Jyske Bank mener også, at Carlsberg står i en attraktiv konkurrencesituation: 

»Står stærkt relativt til konkurrenterne både i relation til risikoen for downtrading og omkostningspres,« vurderer Jyske Bank. 

Det seneste år er Carlsberg-aktien faldet med 8,8 pct. 

Læs også: Panik før lukketid: Supermarkeder i voldsom priskrig og vild slutspurt

Genmab
Det danske biotek- og medicinalselskab Genmab er den næste aktie, som Jyske Bank ser potentiale i de kommende måneder. Genmab-aktien er faldet med hele 17,2 pct. de seneste tre måneder, men også her vurderer Jyske Bank, at det lavere kursniveau kan være en »god opsamlingsmulighed«.  

Banken fra søhøjlandet påpeger også, at Genmab kommer til at fylde i nyhedstrømmen de kommende måneder, da selskabet skal præsentere data for sine kommende midler. Det stigende nyhedsflow kan være med til at drive aktien i 2024, vurderer Jyske Bank. 

Helt konkret vil Jyske Bank i det kommende år holde øje med data fra det kommende head-to-head studie mellem det storsælgende middel Darsalex og den mulige arvtager HexabodyCD38. 

»Data fra dette studie, bliver afgørende for om Johnson&Johnson vælger at udnytte deres partnerskabsoption. Udnyttelse forventes at give aktien et markant løft, da det fjerner bekymringerne om patentudløb på Darzalex i 2030,« skriver Jyske Bank. 

Genmab-aktien er gået tilbage med 30 pct. det seneste år. 

Læs også: Kinesisk aktie i giftigt fald - mister 290 mia. i markedsværdi på en handelsdag  

Alm. Brand 
Den sidste aktie som Jyske Bank fremhæver som en mulighed de kommende måneder er forsikrings-aktien Alm. Brand. Her fremhæver Jyske Bank, at selskabet har fastholdt sine forventninger til året, på trods af at der har været flere vejrligsskader i andet halvår af 2023. 

Det »vidner om god underliggende udvikling« i selskabet, vurderer Jyske Bank. 

Samtidig mener Jyske Bank også, at aktien ser attraktivt prisfastsat ud i forhold til konkurrenterne: 

»Alt for stor multipelrabat til nærmeste peers,« lyder det fra Jyske Bank. 

Derudover forventer Jyske Bank også, at 2024 vil blive året, hvor nogle af synergieffekterne fra opkøbet af Topdanmark vil vise sig. 

»Vi ser aktien i lyset af det værdi-skabende opkøb som fundamentalt undervurderet, med et pænt kurspotentiale de kommende år, hvis selskabet leverer som lovet,« lyder det fra Jyske Bank i sin månedsrapport over de danske aktier. 

Det seneste år er Alm. Brand-aktien steget med 4,6 pct. 

Læs også: Topdanmark: Skaderne efter stormen Pia ikke så omfattende som frygtet

Læs også: Det er en af årets helt store vindere. Men Jyske Bank tror at potentialet er 'begrænset'