Henter kommentarer

Jyske Bank lander 'historisk godt resultat'


Jyske Bank levererede i 2023 et »historisk godt resultat.«

Det fremgår af banken fra søhøjlandets årsregnskab for 2023, der er landet tirsdag morgen.

For året 2023 havde banken et resultat på 5.904 mio. kr., hvilket er en stigning på 57 pct. fra 2022. Her havde analytikerne ventet et resultat på 5.842 mio. kr., ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Fremgangen i resultatet er drevet af en stigning på 58 pct. i basisindtægter som følge af markant højere netto renteindtægter, skriver banken. 

De danske banker har de seneste to år tjent godt på de stigende renter, der har presset deres netto renteindtægter i vejret. Og det er også gældende i Jyske Banks årsregnskab for 2023, hvor deres netto renteindtægter lå på 9.722 mio. kr., hvilket er lige over analytikernes forventing på 9.720 mio. kr.

»Netto renteindtægterne bar præg af såvel det højere renteniveau som købet af Handelsbanken Danmark,« skriver Jyske Bank.

Ordførende direktør Lars Mørch udtaler til sit første årsregnskab, som topchef i Jyske Bank:

»2023 var et begivenhedsrigt år i Jyske Bank; et historisk godt resultat efter skat på 5,9 mia. kr., en velgennemført integration af det tidligere Handelsbanken Danmark, køb af PFA Bank, afsked med Anders Dam efter 26 år som ordførende direktør samt genoptagelse af kapitaludlodning til aktionærerne.«

Han påpeger også, at resultatet i 2023 markant overgik rekordåret 2022 med bidrag fra både integrationen af Handelsbanken Danmark, et højere renteniveau samt en gunstig udvikling på de finansielle markeder. 

Som topchefen også nævner, så genoptager Jyske Bank deres kapitaludlodning til aktionærerne i form af udbytte, hvilket du kan læse mere om her.

I regnskabet løfter banken også sløret for deres forventinger til 2024. Her ser de et resultat efter skat i intervallet 4,3-5,1 mia. kr.

Derudover kommer de med en ny udlodningspolitik. Fra og med regnskabsåret 2024 vil Jyske Bank tilstræbe sig at udlodde et årligt udbytte i niveauet 30 pct. af aktionærernes resultat. Og så vil det årlige udbytte blive suppleret med aktietilbagekøb afhængigt af Jyske Banks kapitalposition.

»Det kommende år vil bære præg af udsigt til lavere renter og arbejdet med en opdatering af koncernens forretningsstrategi, der skal sikre, at Jyske Bank også i fremtiden vil gøre en forskel for både kunder, medarbejdere og aktionærer,« lyder det fra Lars Mørch.

Over det seneste år er Jyske Bank-aktien faldet med over 9 pct.

Læs også: Omsætningen går frem hos dansk biotek-komet

Læs også: Her er de private investorers tjekliste til årsopgørelsen