Henter kommentarer

Jyske Bank om amerikanske forbrugere: De holder verdensøkonomien kørende


 

Der er i denne uge fokus på den amerikanske forbruger, når der senere tirsdag kommer tal for forbrugertilliden i september og på fredag tal for privatforbruget i august.

Forbrugertilliden ventes at falde til 105,5 mod 106,1 i august og dermed fortsætte ned.

Læs også: Rentepresset fortsætter opad: Toneangivende rente rammer højeste niveau siden 2007

»Forbrugertilliden faldt over 10 point i august på bekymring for arbejdsmarkedet, og det øger naturligvis nervøsiteten for, at forbrugerne kaster håndklædet i ringen og skruer ned for forbruget,« skriver Jyske Banks chefanalytiker, Tina Winther Frandsen, i en kommentar til dagens udvikling.

Hun vurderer, at forbrugertilliden kan få et yderligere tryk efter højere benzinpriser og renter samt svagere aktiekurser.

På fredag er tallet for privatforbruget i august opgjort, og det ventes at ligge til en fremgang på 0,5 pct. i forhold til måneden før, hvor forbruget steg 0,8 pct.

Læs også: Europæisk selskab bestiller 50 nye fly hos Airbus

»Privatforbruget ventes at stige solidt i august på grund af højere benzinpriser, der også løftede detailsalget. Men korrigeret for benzinsalget steg detailsalget noget langsommere. Vi venter en yderligere opbremsning i privatforbruget i de kommende kvartaler, og at det vil trække amerikansk økonomi ind i en mild recession,« vurderer Tina Winther Frandsen og fortsætter:

»De seneste tre ud af fire måneder har forbrugerne købt mere, end deres indkomst er steget med. Det kan kun lade sig gøre, fordi de trækker på coronaopsparingen og låner i banker, men begge kilder er ved at tørre ud.«

Læs også: Finanshus trimmer 8 pct. af kursmålet for dansk aktie

Læs også: Markedsstrateg advarer mod særligt marked: Aktierne er ikke fulgt med op

.\˙ MarketWire