Henter kommentarer

Jyske Bank om dansk folkeaktie efter ulykke: Stadig blandt de bedste i klassen


Den seneste uges ulykke ændrer ikke umiddelbart på udsigterne for Mærsk.

Det vurderer Jyske Bank.

Et skib, som var charteret af Mærsk, påsejlede 26. marts en bro i den amerikanske by Baltimore. Broen kollapsede, og det skabte frygt blandt investorerne om, hvor regningen ville ende henne.

Jyske Bank skriver, at den samlede forsikringssum for ulykken kan ende med at løbe op i 20 mia. kr., men det kommer nok ikke til at have den store betydning for det danske rederi. Banken henviser til, at en ekspert i maritim lovgivning fra Tulane University i USA, peger på at ansvaret ligger hos skibsejeren, som ikke er Mærsk.

På længere sigt har situationen ikke ændret ved noget ifølge Jyske Bank.

»Hvis vi tager de langsigtede briller på, så er vi ikke i tvivl om, at Mærsk er blandt de absolut bedste i containershipping-industrien, og at de står stærkt rustet til fremtiden,« 

På trods af at Mærsk er en af de bedste i klassen ifølge Jyske Bank, så skal man også være opmærksom på, at det er en klasse med store udfordringer forude.

»Mærsk havde nogle virkelig gode år under Covid-19, men på kort sigt er der sorte skyer forude på grund af øget fragtkapacitet på markedet.«

De mørke skyer i horisonten kan måske investorerne til at ryste på hånden, men der er dog nogle ting omkring Mærsk, som man skal have med i baghovedet i vurderingen af aktien, påpeger Jyske Bank.

»På længere sigt har Mærsk en meget stærk balance og en høj andel af volumen på kontrakt, hvilket fjerner en del af usikkerheden.«

Læs også: Mærsk-aktien stiger - og det samme gør en række konkurrenter

Ser man på Jyske Banks anbefaling, er der dog stadig usikkerhed i sigte. Banken har en holdanbefaling på aktien. Det betyder, at banken mener, at man som investor lige skal se tiden an, før man trykke på salgs- eller købsknappen.

Jyske Bank er langt fra den eneste bank, med den lidt tvetydige anbefaling for Mærsk-aktien.

28 analytikere dækker aktien ifølge tal fra Bloomberg. Syv af dem har en købsanbefaling, mens 13 anbefaler at holde aktien.

De resterende otte analytikere anbefaler at sælge aktien.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, er der dog plads til stigninger. Analytikerne ser i gennemsnit et kurspotentiale for aktien på omkring 25 pct.

Læs også: Her er den mest vindende aktiesektor i Europa i år

Læs også: Genmab vil købe biotekselskab i milliardhandel