Henter kommentarer

| Opdateret

Jyske Bank om dansk folkeaktie: 'Køb'


 

Vestas har fået løftet anbefalingen til positivt territorium hos Jyske Bank efter flere måneder med kursfald i vindmølleaktien. Det er bekymringer omkring det langsigtede potentiale på havvindmarkedet, der har tynget sektoren.

»Vi hæver vores anbefaling af Vestas til "køb" i kølvandet af den seneste tids kursfald, hvor aktien er faldet med over 20 pct. siden slutningen af maj«, skriver analytiker Janne Vincent Kjær i en analyse.

Læs også: Se listen: Disse uddannelser giver den dårligste løn

Med kursfaldene har markedet fjernet op imod 75 pct. af værdien af Vestas' offshore-forretning på grund af netop bekymringerne om det langsigtede potentiale, vurderer Jyske Bank.

» Det har vi svært ved at retfærdiggøre, da vi fortsat har tiltro til det langsigtede potentiale inden for havvind, der er afgørende for, at politikerne kan indfri de ambitiøse klimamål frem mod 2023«, skriver Janne Vincent Kjær.

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Samtidig ser det ud til, at ordrerne på landbaseret vind i USA er kommet op i gear, hvilket bør understøtte aktivitetsniveauet i 2024.

Det taler for en bedring af Vestas' indtjeningsevne, i takt med at vindmølleproducenten begynder at eksekvere på sine nye ordrer til højere priser.

Selv om der er lagt op til et mere givtigt regnskabsår i 2024, er Vestas ikke kommet helt af med sine gamle ordrer.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

»Vores gennemgang af ordrebogen viser, at der fortsat er 1,8 gigawatt i ordrer til levering i 2024, som er taget ind enten før eller umiddelbart efter Ruslands invasion af Ukraine«, skriver Janne Vincent Kjær.

»Disse projekter er af dårlig kvalitet, mens ordrer taget ind fra tredje kvartal og frem har væsentlig bedre projektmarginer«, fortsætter analytikeren.

Anbefalingen er hævet fra "hold", mens kursmålet uændret er 185 kr.

Fredag bakkede aktien i Vestas 0,8 pct. til 156,72 kr. på børsen i København.

.\˙ MarketWire