Henter kommentarer

Jyske Bank om tirsdagens helt store vinder: Det kan sende aktiekursen videre op


Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Pandoras vækstforventninger for de kommende par år er højere, end Jyske Bank havde ventet, og banken løfter sit kursmål til 870 kr. fra 790 kr. efter tirsdagens kapitalsmarkedsdag. Det berettiger fortsat til anbefalingen "hold".

På kapitalmarkedsdagen kom det blandt andet frem, at Pandora venter en organisk vækst på 5-7 pct. om året frem mod 2023, hvor omsætningen vil ramme intervallet 24,8-26,2 mia. kr.

- Ifølge Pandora er målsætningen baseret på en forventning om en sell-out vækst på 3-5 pct., mens udvidelsen af butiksnetværket vil bidrage med 1-2 pct. om året og opkøb af franchisebutikker med 1 pct. Det er umiddelbart mere, end vi havde ventet, vurderer analysechef i Jyske Bank Janne Vincent Kjær i et notat.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Hun hæfter sig desuden ved, at ledelsen virker meget optimistisk i forhold til at levere på sin målsætning, og i øvrigt fremhævede, at der er mulighed for, at det kan gå endnu bedre, hvis smykkekoncernen leverer på alle vækstparametre. Det gælder blandt andet nye partnerskabsaftaler og repositioneringen af Pandora-brandet i Kina.

- Vi løfter derfor vores EBIT-forventninger i 2023 med 6,5 pct. til 6730 mio. kr., men fastholder indtil videre vores hold-anbefaling, da vi ikke er villige til at lægge alt for høje vækstforventninger ind ud over 2023.

- Der er dog plads til yderligere kursstigninger, hvis det lykkes Pandora at levere på målsætningen om en tredobling af omsætningen i Kina frem mod 2026, vurderer Jyske Bank.

Tirsdag lukkede Pandora-aktien 6,8 pct. højere i 855 kr., eller bare 15 kr. fra Jyske Banks nye kursmål.

Læs også: Aktieanalytiker: Ser stor optimisme hos Pandora

Læs også: Nordnet om 5 års kursdrama i dansk gigant: 'Det har været ekstremt turbulent'

.\˙ MarketWire