Henter kommentarer

Jyske Bank sænker sine forventninger til Rockwool


Jyske Bank har haft Rockwool en tur gennem regnemaskinen, og i den anledning har banken nedjusteret sine forventninger til aktien.

Det skriver Jyske Bank i en analyse tirsdag morgen.

Banken sænker sine estimater til aktien med 12 procent for at afspejle de forventninger, som Rockwool selv har til årets gang, lyder det.

Læs også: Ny udvikling i Bavarian Nordic: 'Måske en anelse i den høje ende'

Rockwool har løftet sløret for, at de ser et svært år foran sig. Det gjorde selskabet klart i sit regnskab, der udkom i forrige uge. Rockwool venter en nedgang i omsætningen på 10 procent i 2023, fordi byggeaktiviteten forventes at kølne af.

Jyske Bank påpeger, at de også ser indikatorer, som peger i retning af, at byggeaktiviteten skranter.

»Vi har allerede set et markant fald i erhvervstilliden for konstruktionssektoren i Europa, hvor New Order-indekset er faldet markant tilbage anført af Tyskland. Samme tendenser gør sig gældende i USA, hvor byggetilladelserne faldt med 30 procent i december 2022, hvilket var det største procentvise fald siden finanskrisen i 2009,« skriver banken.

Læs også: Dansk nøgletal fortsætter frem – men det synger på sidste vers, mener økonom

Trods de sænkede estimater og de dystre udsigter, så fastholder banken sin »hold«-anbefaling på Rockwool-aktien.

»Helt overordnet ser vi for indeværende ikke det helt store upside i aktien, medmindre opbremsningen i boligbyggeriet bliver mindre end antaget. Vi forbliver derfor på sidelinjen med vores Hold-anbefaling,« lyder det.

Rockwool producerer stenuld til isolering, og C25-selskabet så dagens lys i 1937.

Læs også: Bavarian sælger 7 millioner nye aktier

Læs også: Europæiske aktier nærmer sig rekord