Henter kommentarer

Kæmpe redningsplan: Viaplay vil rejse milliarder


Den svenske streaminggigant Viaplay er i voldsomme problemer, og for at vriste sig fri af dem vil selskabet nu udstede nye aktier for milliarder.

Specifikt er der tale om nye aktier for 4 mia. svenske kr., der svarer til lidt over 2,6 mia. danske kr.

Læs også: Bombet C25-aktie leverer vildt afkast i november

Det oplyser Viaplay i sit længe ventede regnskab fredag morgen.

Meldingen om de mange nye aktier falder ikke i god jord hos Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet. 

»Viaplays økonomi hænger så meget i laser, at selv de som havner i luksusfælden må til sammenligning siges at have en »god økonomi«,« siger han i en kommentar og fortsætter:

»For aktieinvestorerne er det eneste afgørende, at de som ejer aktier får udslettet deres ejerandel til noget nær ukendelighed.«

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen også på B.T.

Når der udstedes nye aktier, spredes et selskab ud på mange flere hænder, og derfor kan nye aktier risikere at udvande de eksisterende aktionærer.

Viaplay skulle faktisk have fremlagt regnskab onsdag, men udskød det i sidste øjeblik til torsdag aften. Dog blev den grænse også udskudt, og ifølge det svenske medie Dagens Industri betyder det, at Viaplay har brudt Nasdaq-børsens regler.

Læs også: Aktiechef investerer flittigt i megatrend – her er hans aktier

Det længe ventede regnskab viser, at Viaplay i årets første ni måneder taber knap 6,9 mia. svenske kr. Det svarer til 4,5 mia. danske kr.

Tabet sker, selvom streamingkæmpens salg faktisk er højere end samme periode sidste år, hvor Viaplay formåede at tjene 0,6 mia. svenske kr.

Viaplays topchef Jørgen Madsen Lindemann siger i en kommentar til regnskabet, at selskabet tager initiativ til en »omfattende rekapitalisering af koncernen, med det formål at imødekomme vores økonomiske udfordringer og skabe forudsætninger for koncernens fremtidige udvikling.«

Den svenske koncern startede sin nedtur i juni, hvor den tidligere topchef blev fyret og der kom en massiv nedjustering. Siden har økonomien vist sig at skrante mere, end man først troede. 

Læs også: Viaplay-aktien i blodrødt fald

Læs også: Nordnet om kæmpe redningsplan: 'Aktionærer bliver udvandet til ukendelighed'