Henter kommentarer

Kapitalforvalter beskylder populær havredrik for fup: Har nu shortet aktien


Den svenske producent af havremælk, Oatly, er kommet under hård beskyldning fra en amerikansk kapitalforvalter, skriver Finans.

Forvalteren Spruce Point Capital Management påstår i en rapport, at Oatly har vildledt investorerne forud for virksomhedens børsnotering tilbage i maj - blandt andet lyder det, at Oatly har pyntet på sine regnskabstal, og at selskabet skulle angiveligt have udeladt vigtige data om bæredygtigheden af sin havremælk

»Spruce Point har indsamlet vægtige beviser, som tyder på, at Oatly’s ambition om at dominere markedet for havremælk er ved at falde fra hinanden,« skriver kapitalforvalteren ifølge mediet, der i øvrigt også mener, at aktiekursen er 70 pct. for høj.

Derfor har Spruce Point shortet aktien, der på børsen i New York onsdag lukkede i et minus på 2,77 pct.

Læs også: ​Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Når en investor shorter - eller går kort - i en aktie, spekulerer vedkommende i at kursen vil falde. Investoren låner her aktier af en aktionær - typisk via en mægler - for at sælge dem. Hvis aktiens kurs falder, kan investoren købe aktien billigere tilbage, og herefter aflevere den til ejeren. Læs mere om det her.

Læs også: Globale investorer skruer op for tech-aktier

Læs også: Meme-aktier falder tilbage - og de kan falde endnu mere