Henter kommentarer

Kendt investor: Det her selskab kan blive 'ultrabilligt' om et par år


 

I Californien ligger et selskab, som den danske investor Ole Søberg har et godt øje til.

Der er tale om selskabet DocuSign, der leverer digitale underskriftsløsninger. Selskabet har oplevet »fatamorganavækst« i omegnen af 40 pct. under coronakrisen, men selv med lavere vækst kan selskabet være et godt køb, lyder det:

»Forudsat at DocuSign bliver ved med at vokse 5-10 pct. årligt, så vil den være ultrabillig om et par år,« siger Ole Søberg, der er valueinvestor og tidligere formand i Dansk Aktionærforening.

Det danske selskab Penneo er i samme branche som DocuSign, men DocuSign er 150 gange større, og alene DocuSigns cashflow per måned svarer til Penneos børsværdi, forklarer Ole Søberg i tirsdagens afsnit af Euroinvestors podcast Millionærklubben:

»Forudsat at den (DocuSign, red.) bliver ved med at vokse 8-10 pct. hvert år, så vil den være ultrabillig allerede som fem år.«

DocuSign spår selv, at markedet for underskriftsløsninger er på 50 mia. dollar, og selskabets omsætning ventes at lande på 2,7 mia. dollar i år. Med andre ord er der plads til at vokse, mener Ole Søberg.

Læs også: Den største fare ved P/E-tallet

Han påpeger derudover, at selskabets pengestrømme, det såkaldte cashflow, vokser ret voldsomt.

»Cashflowet vokser ret voldsomt, og sjovt nok, selvom de ligger i Californien, har de en dansk CEO. Allan C. Thygesen fra Virum. Jeg kender ham ikke,« siger Ole Søberg.

En aktie i DocuSign har kostet omkring 300 dollar i 2021, men i øjeblikket koster den cirka 57 dollar. Ole Søberg har personligt købt lidt op i aktien, forud for at selskabet kommer med regnskab onsdag.

Lars Persson, teknisk analytiker og en fast del af Millionærklubben, påpeger, at aktien virkelig har »taget en ordentlig tur ned«. Han vurderer, at DocuSign kan tage en lille tur op til kurs 58 dollar, hvis regnskabet er positivt onsdag.

Det estimeres, at DocuSign sidder på cirka 75 pct. af markedet for digitale underskriftsløsninger.

Læs også: Spotify fyrer 200 medarbejdere som led i ny strategi

Læs også: Som ung brugte hun hele børneopsparingen på et gulvtæppe i en lejebolig – i dag kan hun gå på pension 10 år før tid