Henter kommentarer

Kinesisk elbilfirma vil lave særskilt batteriselskab


Den kinesiske producent af elbiler Nio planlægger at udskille sin batteriproduktion til et særskilt selskab. 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af to anonyme kilder, som mediet hævder har kendskab til sagen. 

Håbet for selskabet er, at det kan være medvirkende til at Nio bliver profitabelt og at det kan gavne effektiviteten i selskabet. Selskabets batteriafdeling er ledet af ingeniører der tidligere har været hos Apple og Panasonic. 

Udskillelsen af batteriafdelingen vil kræve eksterne investorer, skriver Reuters, men det kan ifølge mediet finde sted allerede mod slutningen af i år. 

Nio er noteret på børsen i New York, og her har 2023 ikke været et gyldent år indtil videre. Nio-aktien er nemlig gået tilbage med 22,8 pct. i år. 

Kigger man på, hvad de professionelle analytikere mener, så er der dog masser af potentiale i aktien. Ifølge data fra Bloomberg er der 33 analytikere, der dækker aktien. Af dem har 22 en købsanbefaling mens 11 anbefaler investorerne at holde aktien. Ingen analytikere anbefaler at sælge. 

Analytikernes gennemsnitlige kursmål for Nio-aktien – altså den kurs som analytikerne tror aktien skal i indenfor 12 måneder – er 11,5 dollar per. aktie. Det indikerer et kurspotentiale på omkring 55,7 pct. i forhold til den seneste lukkekurs på 7,4 dollar per aktie. 

Læs også: Amerikansk aktie slagtet

Læs også: Advarer: Investorer tror på for mange rentesænkninger i USA i 2024