Henter kommentarer

Kinesisk økonomi overgår forventningerne: Vokser mere end ventet


Den kinesiske økonomi er vokset mere end analytikerne og markedet havde forventet i første kvartal af 2024. 

Det viser friske BNP-tal fra Kina, der er landet tirsdag morgen. 

Kinesisk økonomi voksede således med 5,3 pct. i første kvartal af 2024 sammenlignet med samme periode året før. På forhånd var forventningen at tallet ville lande på omkring 5 pct. 

Dermed voksede den kinesiske økonomi også en smule sammenliget med seneste kvartal, fjerde kvartal af 2023, hvor den kinesiske økonomi voksede med 5,2 pct. 

»Farten i første kvartal begynder at minde om tiden før pandemien. Det er positivt, selv om der stadig er både strukturelle og konjunkturmæssige udfordringer i den kinesiske økonomi,« lyder det fra seniorøkonom i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar tirsdag morgen. 

Læs også: Har allerede scoret millioner i friværdi: Boligejere i København sprinter videre

Der er da også blandede økonomiske nøgletal ude fra Kina denne morgen. 

Tal for industriproduktionen og detailsalget er nemlig landet under forventningerne. Detailsalget voksede således med 3,1 pct. i marts måned sammenlignet med samme periode året før, hvilket var under forventningerne om 4,5 pct. 

Industriproduktionen i marts landede ligeledes under forventningerne på 4,5 pct. sammenlignet med samme måned året før. Her havde markedet forventet at tallet ville lande på 5,4 pct. 

 De kinesiske aktier bliver da også sendt ned tirsdag morgen dansk tid. Hang Seng-indekset i Hong Kong falder med 1,9 pct. tidligt tirsdag morgen dansk tid, mens fastlandsindekset CSI 300 falder med 1 pct. 

Læs også: Formueforvalter om slagtet aktie: De gør ikke investorerne glade

Læs også: Særlig gruppe af aktiver stormer frem - »god mulighed for at tjene penge«