Henter kommentarer

Kinesiske aktier brager op - det er der sket


Kinesiske aktier er rødglødende i fredagens børshandel.

Aktierne stiger i skrivende stund med 2,4 pct., når man ser på Hang Seng-indekset, der hører til i Hong Kong.

Det sker, efter den kinesiske centralbank ifølge Bloomberg News har hældt 112 mia. dollar ind i kinesisk økonomi via såkaldte MFL-lån for at holde hånden under økonomien.

Kinesisk økonomi har været tynget af udviklingen på ejendomsmarkedet og en faldende efterspørgsel.

»Kursfesten i kinesiske aktier i dag er udløst af en smule af alting nyhedsmæssigt - lige fra ejendomslettelse til en stor mængde MLF-indsprøjtning,« lyder det fra Ken Wong, der er porteføljespecialist hos Eastspring Investments.

Stigningerne kan ifølge ham også forklares med, at investorer opgiver deres sats på kursfald og altså opgiver deres short-positioner. 

MLF-lån kommer af 'Medium-term Lending Facility'. Det er et værkstøj, som den kinesiske centralbank yder lån til kommercielle banker i en mellemlang periode, typisk et år. Målet er at stimulere økonomisk vækst, især i perioder med økonomisk afmatning eller når der er behov for at øge likviditeten i banksystemet

Aktierne i Hang Seng-indekset har steg på et tidspunkt op mod 3 pct.

Millionærklubben byder d. 20 december indenfor til årets sidste aften med Millionærklubben eksklusiv. Der er aktiedyst på programmet, hvor du kan møde det faste hold af porteføljeforvaltere - Lau Svenssen, økonom og chefstrateg i Svenssen & Tudborg,Lars Persson, aktieanalytiker hos Aktierådet, Mads Christensen, fondschef i NewDeal Invest og Michelle Nørgaard, seniorstrateg i Jyske Bank. Du kan få indsigt i deres forventninger til det kommende investeringsår, og blive klogere på bevæggrundene for deres investeringer i årets interne aktiekonkurrence. Billetter kan købes på www.euroinvestor.dk/arrangementer