Københavns Lufthavn vil fyre op mod hver fjerde


 
Grafikken er lavet via Flourish Studio. Her ses det, hvordan markedsværdien for nogle globale flyselskaber udvikler sig over tid. Markedsværdien er omregnet til DKK ved valutakurserne d. 5/08-200: NOK/DKK: 0,70 ; USD/DKK: 6,30.
Vis mere

Københavns Lufthavne (CPH) har sat gang i en massiv fyringsrunde.

CPH vil på grund af coronakrisen og den efterfølgende lavere aktivitet i luftfarten nedlægge 650 fuldtidsstillinger ud af virksomhedens cirka 2600, oplyser selskabet.

»Det er meget trist, at vi nu skal være færre medarbejdere i CPH. Vi har haft som mål at sikre så meget aktivitet og så mange arbejdspladser som muligt i lufthavnen igennem krisen. Her har de hjælpepakker, som Folketinget har vedtaget, gjort en stor forskel for os. Især den seneste forlængelse af lønkompensationsordningen har givet os større viden om fremtidens rejsemønstre. Og med den kan vi undgå at afskedige så mange, som vi ellers havde været nødt til, hvis ordningen ikke havde været der. Men med udviklingen i flytrafikken, må vi ulykkeligvis erkende, at det ikke er muligt for os at fastholde det samme antal medarbejdere som før coronakrisen,« siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Han peger på, at CPH forudser en længere periode med meget færre passagerer.

Københavns Lufthavne henviser til dets udmelding 25. juni om, at der er igangsat besparelser for op mod 950 mio. kr. i indeværende år. Det skal ses i forhold til, at CPH i 2019 omsatte for DKK 4,3 mia.

(I videoen ses udviklingen i markedsværdien for nogle globale flyselskaber. Videoen er lavet via Flourish Studios)