Henter kommentarer

Købsanbefalinger på stribe - det mener analytikerne om tech-gigantens fremtid

This photograph taken in Mulhouse, eastern France on October 19, 2023, shows a figurine next to the Meta logo.  SEBASTIEN BOZON / AFP
This photograph taken in Mulhouse, eastern France on October 19, 2023, shows a figurine next to the Meta logo. SEBASTIEN BOZON / AFP Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

En af de allerstørste teknologiselskaber er de sidste 12 måneder steget med hele 110,05 pct.

Det drejer sig om Meta Platforms, der er navnet på moderselskabet bag en række sociale medier, der blandt andet står bag Facebook og Instagram, men også tjenesterne Reality Labs og Workplace.

Spørgsmålet er, hvad de professionelle analytikere, mener om aktiens fremtid?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Meta-aktien, så tegner der sig et overvejende positivt billede.

Der er ifølge Bloomberg 72 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 63 en købsanbefaling, mens 6 af dem har en hold-anbefaling. Kun 3 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Læs også: Store stigninger til techgiganter – amerikanske aktier stiger

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 19,2 pct.

De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge imod 527,24 dollar, fra de nu omkring 442,23 dollar.

Blandt de mest optimistiske finder man Mirae Asset Securities, der har en købsanbefaling på aktien. De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge sig op imod 634 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre finanshuset Morningstar, som har en sælg-anbefaling og et kursmål på 400 dollar.

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: Tager investorerne på sengen – kendt socialt medie brager op

Læs også: Amerikansk inflation stiger mere end ventet