Henter kommentarer

Krypto i comeback - det kan være forklaringen


Kryptovalutaen bitcoin forsætter stigningen.

Tirsdag morgen koster en bitcoin over 23.000 dollar, og den udbredte kryptovaluta er steget over 30 pct. de seneste to uger.

Den nye optur skyldes, at kryptoinvestorer investorer har droppet nogle af de såkaldte stablecoins og lagt pengene over i bitcoin, vurderer analytiker i børshuset Bernstein Gautam Chhugani ifølge CNBC.

Læs også: Efter kollaps: Tesla brager op

Han mener derfor ikke, at der kommer nok nye penge ind i krypto, og derfor vurderer analytikeren, at opturen i bitcoin er midlertidig.

»I hele bitcoins 14-årige historie, har valutaen aldrig to år i træk med negative afkast. Vi vil passe på med at være pessimistiske, men vi finder det usandsynligt, at dette skulle være starten på en ny vedvarende optur,« skriver Gautam Chhugani i et notat ifølge CNBC.

Bernstein-analytikeren ser dog en positiv udvikling for kryptovalutaen. I takt med at markedet bliver mere reguleret, vurderer Gautam Chhugani, at flere institutionelle investorer vil købe op i krypto.

Tilbage i november var bitcoin nede og vende på en kurs under 16.000 dollar, efter krakket af den store kryptobørs FTX, men nu ser kryptovalutaen ud til at have genvundet noget terræn.

Læs også: Topstrateg forudså store kursfald - nu advarer han igen

Læs ogås: Dansk aktie er steget 277 pct. på en måned - det forventer selskabet af 2023