Henter kommentarer

Kunsten er at udvælge de rigtige aktier, siger strateg. Her er hans egen top 3


Selvom de amerikanske aktiemarkeder buldrer derudad i år, så er der tiltagende bekymringer om, hvorvidt fremgangen er holdbar.

Usikkerhederne er nemlig til at tage at føle på – både når det gælder renteniveauet og geopolitik. Derfor mener en række eksperter, at aktiemarkedet i år handler om at udvælge de helt rigtige aktier.

Den opfattelse har også David Sekera, som er chefstrateg i Morningstar. Overfor CNBC har han fremhævet tre aktier, der er gået unde radaren, som Morningstar ser et potentiale i.

Det gælder blandt andet aktien i Kraft Heinz, som blandt andet står bag den velkendte Heinz ketchup.

Morningstar vurderer, at aktien handler 34 pct. under dens fair value, som er den pris, Morningstars strateger mener, at aktien burde koste. 

Læs også: 'De har en næsten pletfri track-record'

Desuagtet er det ikke gået frem aktiekursen i Kraft Heinz de seneste år. Aktien er faldet med 28 pct. på fem års sigt, men David Sekera ser et potentiale akkurat nu, fordi inflationen er på vej ned.

»Virksomhedens omkostninger steg i løbet af de sidste par år, da inflationen steg med et meget højt tempo i USA. Og til en vis grad haltede de (Kraft Heinz, red.) efter med sætte sine egne priser op,« siger Sekera ifølge CNBC:

»Hvis inflationen nu er aftagende, tror vi, at deres prisstigninger kan indhente deres omkostninger og komme tilbage mod mere normaliserede til historiske marginer.«

En aktie i Kraft Heinz handles til kurs 34,8 dollar, og aktien fik et slag ned i den forgangne uge, efter at selskabet landede et regnskab til den svage side.

De andre aktier, som David Sekera og Morningstar er lune på, er Medtronic og GSK. Begge aktier er indenfor sundhedssektoren, og hvor Medtronic udvikler medicoudstyr og -løsninger såsom insulinpumper, så producerer GSK medicin.

Læs også: Strateg: 3 ting er værd at holde øje med i dagens børshandel

»Medtronic er en firestjernet aktie, handles med 25 pct. rabat, det er en virksomhed af høj kvalitet. Og vores aktieteam mener, at det formentlig er en af ​​de bedst positionerede medtech-virksomheder til den fortsatte aldring af babyboomer-generationen,« vurderer David Sekera overfor CNBC.

Den britiske medicinalkæmpe GSK kalder Sekera for »undervurderet«, idet han mener, at markedet har overvurderet de retssager, som medicinalkæmpen står overfor.

En række apoteker stoppede nemlig salget af GSKs hjertemiddel Zantac i 2019, fordi man frygtede, at dets aktive ingrediens over tiden kunne blive til et kræftfremkaldende stof.

Derfor er GSK blevet slæbt i retten i flere forskellige sager, men 1. februar meddelte selskabet, at man havde indgået forlig. 

Morningstar vurderer, at GSK handler 27 pct. billigere, end hvad de mener, aktien skal koste. Imidlertid findes der 23 analytikere, som ifølge CNBC følger aktien. I gennemsnit vurderer de, at aktien har et potentiale på 6,3 pct., lyder det.

GSK-aktien er steget med 17 pct. det seneste år, imens er Medtronic faldet med knap et halvt pct.

Læs også: Investeringsbank: Små aktier er følsomme

Læs også: Danskerne får flere penge mellem hænderne: Se, om du også scorer op mod 8000 kroner ekstra om året