Henter kommentarer

Kursen på lille kryptovaluta eksploderer igen


 
Hvad er Buffett Indicator’en? Det kan du få svaret på i videoen ovenfor.
Vis mere

Kryptovalutaen dogecoin ramte tirsdag formiddag dansk tid sit indtil videre højeste niveau.

På få timer steg den digitale valuta næsten 24 pct. og ramte en kurs på 0,47 dollar.

Før har Tesla-stifter Elon Musk via tweets fået dogecoin til at gå i vejret. Senest i slutningen af april med ordene »The Dogefather SNL May 8«. Det fik prisen på kryptovalutaen til at gå i vejret med næsten 17 pct.

Men denne gang er det ikke Teslas stifter, der står bag dogecoins store tur i vejret.

Ifølge flere udenlandske medier, blandt andet det New York-baserede medie Newsweek, skyldes kurshoppet, at eToro mandag i en pressemeddelelse kunne annoncere, at det var muligt at handle dogecoin på den populære handelsplatform.

Læs også: Spekulanter vil sende kryptovaluta i vejret på »Store Pot Dag«

»You barked and we heard you!,« stod der blandt andet i meddelelsen fra eToro, der er grundlagt i Isreal men i dag har hovedsæde i Cypern. På dansk betyder det »I gøede, og vi hørte jer«.

Dogecoin blev skabt som en joke tilbage i 2013 og er opkaldt efter internetfænomenet 'doge', som er et meme, hvor størstedelen af billederne er af en hund af racen Shiba Inu. Et meme består ofte af et billede med en tekst, hvor netop samspillet mellem tekst og billede gør meme'et sjovt.

Kryptovalutaer er en digital valuta, som ikke er udstedt af en centralbank. Der findes mere end 1000 forskellige kryptovalutaer, og den nok mest kendte er bitcoin.

Læs også: Deres formue har rundet 900 mia. kr. – nu skal de skilles

Læs også: Nedturen fortsætter for dansk darling – taber 36 mia. på en uge