Henter kommentarer

| Opdateret

Kvindelige topchefer forkæler aktionærerne


Der er udsigt til et merkast, hvis du investerer i selskaber, der har en større andel af kvinder.

Sådan lyder det fra investeringsbanken Goldman Sachs, der har lanceret et nyt europæisk aktieindeks, Europe Womenomics. Her er der krav til andelen af kvindelige ledere, bestyrelsesmedlemmer og ansatte for at et selskab kan ende i indekset. Det skriver Børsen om indekset, der rummer fire danske aktier: Novo Nordisk, Genmab, DSV Panalpina og Simcorp.

Goldman Sachs fremhæver, at indeks har givet en merperformance på cirka 2,5 procentpoint årligt siden finanskrisen, når det sammenlignes med det brede europæiske aktieindeks, Stoxx 600.

Læs også: Valueinvestor om dansk aktie: 'Jeg mener, at den er meget mere værd'

»Vi ser, at stort set over hele perioden siden finanskrisen, så har det at have haft flere kvindelige ledere eller flere kvinder i bestyrelsen en sammenhæng mellem et selskabs merafkast i forhold til sektoren. At have flere kvinder ansat (ikke bare i højere stillinger) har også haft en sammenhæng med et merafkast (2008-2019),« lyder det i en rapport fra Goldman Sachs, der blev udgivet tidligere på måneden.

I rapporten har storbanken set nærmere på sammenhænge imellem kvinder på arbejdsmarkedet, i selskaberne og hvordan de respektive selskabers aktier så har klaret sig.

Hos Goldman Sachs påpeger chefstrategen Sharon Bell, der har stået i spidsen for rapporten , at selv om der ikke er nogen sammenhænge imellem en merperformance på visse nøgletal - heriblandt ROE - så betyder det ikke, at et selskab med flere kvinder på alle ansættelsesniveauer generelt klare sig så dårligere end sektoren.

»Så det at tage et moralsk og etisk standpunk har ingen umiddelbare omkostninger,« lyder en af konklusionerne fra storbanken.

Læs også: Aktien er buldret i vejret: 'Den er efter min mening klart mere værd'

Læs også: Nu går det løs - bølge af regnskaber rammer din portefølje