Henter kommentarer

Lars Tvede: Det her satser jeg på nu


Her ses en olietanker.
Her ses en olietanker. Foto: Jean-Paul Pelissier
Vis mere

Hvis du har penge, som skal investeres langsigtet, så kan du godt købe nu.

Det vurderer den kendte finansmand og investor Lars Tvede i tirsdagens udgave af Millionærklubben. Han har allerede købt op, efter markedernes eksplosive fald fra slutningen af februar.

Lars Tvede peger på, at man som investor skal huske at tænke langsigtet, og at der er adskillige grunde til at købe aktier nu - uanset om der venter et nyt aktiedyk foran os. For selv om 2020 bliver elendigt for mange af selskaberne, afspejler aktiekurserne i dag jo også, hvad der sker alle de efterfølgende år, og det kan være ganske fint. Du kan finde en uddybning af hans pointe her.

»Jeg synes, at det er så vigtig at se langt tilbage. Prøv at se langt tilbage, f.eks. på gamle grafer og se, hvordan det er gået. De store kursfald har altid været begrundet af en forfærdelig historie, og mange glemmer, at aktierne altid kommer tilbage,« forklarer Lars Tvede.

Her ses den danske finansmand, investor og forfatter Lars Tvede. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andre 'Supertrends', 'Kriser, Krak og Kaviar' samt 'Børshandlens Psykologi' Vis mere

Han fremhæver, at det især er rejse- , restaurations- og underholdningsbranchen, der får de hårdest slag, mens mange teknologisektoerer stortrives i det her godt.

»Kursen på Amazon er faldet en del, men Amazon får et hav af nye kunder, som aldrig havde tænkt på det før. Nu køber de på Amazon og det er smadder godt for Amazon,« forklarer Lars Tvede.

Han har selv bedt sine banker om at samle nogle ETF'er bestående af konjunkturfølsomme aktier, financielle virksomheder, råvarer, automobiler og teknologi.

»Jeg er så fokuseret på den overordnede analyse, at jeg ønsker ikke at risikere, at det alligevel ikke går, som jeg tror, fordi jeg plukker de forkerte aktier. Det overlader jeg til bankerne, og så lytter jeg til, hvad de har at sige. Derudover er jeg ret interesseret i, at dollaren formodentlig har toppet, fordi dollaren er anti-cyklisk, og det betyder også, at råvarer, som er nomineret i dollar, kan begynde at stige. Der er også et argument for at have lidt guld, som er nomineret i dollar, men olie kan jeg rigtig gode lide,« fortæller Lars Tvede.

Han fortæller desuden, at han er tæt på at være neutrault placeret regionsmæssigt.

Du kan høre hele interviewet med Lars Tvede i dagens podcast:

Læs også: Kvantestrateg: Hvis du finder disse aktier, får du et bedre udgangspunkt

Læs også: Chefstrateg advarer: Hjælpende hånd kan forsvinde fra aktiemarkedet