Henter kommentarer

Lars Tvede: Disse aktier ville jeg samle op i nu

Her ses den danske finansmand, investor og forfatter Lars Tvede. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andre 'Supertrends', 'Kriser, Krak og Kaviar' samt 'Børshandlens Psykologi'
Her ses den danske finansmand, investor og forfatter Lars Tvede. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andre 'Supertrends', 'Kriser, Krak og Kaviar' samt 'Børshandlens Psykologi' Foto: Lars Tvede
Vis mere

Til at begynde med vil de færreste tro på det. Altså at de brutale fald er ved at være overstået. Hjemme i stuerne vil adskillige investorer stadig være ved at paniksælge, fordi de ser et scenarie for sig som under finanskrisen i 2008.

Men andre steder vil langsigtede, strategiske investorer stille og roligt begynde at købe aktier op. Formodentlig i stærke selskaber, hvis aktiekurs er flået med ned i lavinen af coronafrygt.

Den livsfarlige virus, COVID-19, har sammen med et kollaps i olieprisen betydet, at aktier verden over har oplevet brutale dyk. Men det kan allerede være en fordel at overveje, hvilke aktier du vil gå ind i nu. Det vurderer den kendte finansmand og investor Lars Tvede. Der er samtidig særligt et sted, han vil kigge imod.

»De store tech-virksomheder er stadig en god historie,« udtaler han, da Euroinvestor fanger ham fra Schweiz over telefonen.

Læs også: Lars Tvede: Denne fejl må du ikke begå - det er for risikabelt

»Et af de ting, der sker ved krak, er nemlig ofte, at de gode aktier, der tidligere steg mest, falder urimeligt meget i krakket, simpelthen fordi de psykologisk var lettest for folk at sælge netop grundet profitterne i dem. Det er så ofte dem, man skal prøve at samle op, når man tror bearmarkedet er omkring bunden.«

Han gætter på, at vi er tæt på bunden i USA og vil ikke helt udelukke, at vi allerede har set den.

I lang tid har han haft kurs 2400 som pejlemærke for faldene, og det niveau har vi jo nu været tæt på, forklarer Lars Tvede. Til sammenligning er indekset faldet fra dets all time high i 3386, dvs. ca. 30%.

Han har siden 21. februar satset penge på, at det amerikanske aktiemarked ville falde. Noget, der har været særdeles indbringende. Det kan du læse mere om her.

Han beskriver det over for Euroinvestor som ‘en af de hurtigste fortjenester, jeg nogensinde har oplevet’. Han har dog torsdag kl. 17 halveret sin shortposition og fredag morgen helt fjernet den.

Også selv om det er uvist, hvor hårdt den livsfarlige virus vil ramme USA. Vi kan nemlig være ved et vendepunkt. Aktierne er faldet så meget, at store langsigtede investorer kan finde på, at gå ind i markedet. Det er dog usikkert, hvor der er størst stigninger at hente, vurderer Lars Tvede.

Han foretrækker selv at handle futures og ETF’er, hvor han forsøger at ramme en trend.

Emerging Markets blev inden den dødbringende virus ramte i Vesten udråbt til at være et oplagt opkøbsområde, men Lars Tvede er ikke overbevist. Emerging Market ikke er faldet nær så meget som andre områder, påpeger han, så det er mere 'even'.

Læs også: Porteføljeforvalter: Derfor skal du have udbytteaktier

»De aktier, der er steget mest falder mest, fordi folk har lettest ved at sælge dem. Derfor vil jeg bl.a. overveje de store pengemaskine og de store tech-virksomheder,« fortæller Lars Tvede, som fredag eftermiddag langsomt begyndte at genetablere noget af den aktieeksponering, han havde frem til 21. februar

Psykologien bag har han beskrevet indgående i flere af sine bøger - blandt andet i Børshandlens Psykologi samt ‘Kriser, Krak og Kaviar’.

Lars Tvede påpeger, at han på nuværende tidspunkt ikke har en stærk regions- eller branchemæssige preference. Han har mere fokus på, hvornår det rigtige tidspunkt er at gå ind i markedet igen.

Du kan læse om, hvordan det lykkedes Lars Tvede at gå ud af markedet inden det styrtdykkede her.

Læs også: 5 stærke aktier: 'Aktien har potentiale til at blive fordoble over et par år'

Læs også: Se listen: 13 corona-aktier, der kan skyde i vejret