Henter kommentarer

Lau Svenssen: Det er en af de bedste grønne aktier


Rockwool-aktien er en af de bedste grønne aktier.

Det mener aktieanalytiker og Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen i Millionærklubben onsdag. Han ser et stort potentiale i den danske isoleringskoncern,  der har specialiseret sig inden for isoleringsmateriale. Det er nog

Rockwool-aktien er faldet mere end 26 pct. i løbet af de seneste tre måneder. Aktien handler nu i kurs 1973, men Lau Svenssen ser ikke desto mindre et stort langsigtet potentiale i aktien. Han vurderer, at C25-aktien over de næste fem år kan stige til kurs 3400 kr.

Læs også: Goldman Sachs ser disse aktier som 'pengeautomater'

»Jeg ville være parat til at samle aktien op på det her niveau,« udtaler Lau Svenssen.

Selskabet med knap 12.000 ansatte har de seneste måneder har været kastet ud i et sandt stormvejr. Mens Rockwool-aktien på den ene side har nydt godt af sin grønne profil, har Rockwool børsmæssigt været ramt af, at man har aktiviteter i Rusland. Det har stjålet fokus, efter Rusland har invaderet Ukraine, og en lang række vestlige selskaber har trukket sig ud af Rusland.

Rockwool er ikke desto mindre spået til at blive en af vinderne af den grønne omstilling, har man tidligere understreget hos svenske Handelsbanken. Den grønne omstilling henviser til et skifte væk fra det nuværende forbrug af sort energi, der er baseret på fossil energi (kul, gas og olie) over mod en 'grøn' økonomi. Den grønne økonomi er i stedet baseret på vedvarende energikilder som eksempelvis sol, vind og vand.

Europa og USA ventes at foretage omfattende renoveringer af bygninger i et øget fokus på energioptimering, og det skaber efterspørgsel på bæredygtigt isoleringsmateriale, som Rockwool har specialiseret sig i.

Læs også: Danske Bank advarer: Risiko for stor nedtur forude

Læs også: Storbank om svensk aktie: Udsigt til 'spektakulært indtjeningsmomentum'

Millionærklubben har samlet en række af de førende investorer og eksperter inden for økonomi og finansielle markeder til et eksklusivt arrangement, hvor du kan blive klogere på, om vi står over for en ny økonomisk verdensorden. Læs mere her.