Henter kommentarer

Lau Svenssen om aktiemarkedet i år: 'Det bliver fantastisk'


Der er ét sprængende punkt, som kommer til at afgøre humøret på aktiemarkederne resten af året. Og det punkt vil løse sig indenfor det næste halve år.

Det mener i hvert fald Lau Svenssen, som foruden at være en fast del af Euroinvestors podcast Millionærklubben, også forvalter penge gennem selskabet Svenssen & Tudborg.

»Jeg tror, det bliver fantastisk,« siger Lau Svenssen om vejrudsigten på aktiemarkedet resten af året.

Det altafgørende punkt er, ifølge den garvede investor, hvornår og hvordan krigen i Ukraine slutter. Det sætter han ord på i en video, som han har sendt forbi Euroinvestors redaktion.

Lau Svenssen påstår, at krigen afsluttes i løbet af det næste halve år, fordi Rusland er i færd med at udtømme sine militære kapaciteter. På ukrainsk side ser Svenssen gode chancer for, at Vesten griber ind og tilbyder Ukraine bedre og mere langtrækkende våben.

Dermed vil russerne stå i en udfordret position og stille sig tilfreds med regionerne Donbas og Luhansk, hvorefter krigen afsluttes, mener Lau Svenssen.

Og hvordan vil det så påvirke økonomien og aktiemarkederne? Ja, det har den erfarne investor bud på:

»Inflationen, som er vores store spøgelse, vil forsætte med at kulminere i 3. kvartal, så skvatter olieprisen sammen, og gaspriser og elpriser vil også gå mod syd, så vi får et ordentligt relief i hele økonomien, og verdenen begynder at fungere igen,« siger Lau Svenssen.

Når Lau Svenssen er overvejende optimistisk omkring økonomiens temperatur resten af året, så bunder det blandt andet i, at danskerne har polstret sig på kistebunden, og at selskaber generelt ikke danser på fallittens rand, som han siger det:

»Derfor er mit perspektiv, at vi kommer ud on top af det her. Så skal der postes en masse penge i investeringer, der bliver en masse take overs, og der skal postes penge ind i Ukraine, som du ikke drømmer om det,« mener han yderligere.

Der bliver altså åbnet for den store pengepung, vurderer Svenssen. Men han ser dog en risiko for, at økonomien kan snuble, hvis krigen trækker ud i det uendelige, og hvis ejendomsmarkedet rammes af en krise på grund af heftigt stigende renter.

Det vil sige renter, der stiger mere, end vi allerede har set tidligere på året.

Den garvede investor fremhæver, at det positive scenario er hans gæt, men at man i disse tider skal »turde turde«.

»Det næste halve år handler om at turde turde. Hvis ikke du tør – grav dig ned og du vil rådne væk og Putin har vundet over dig. Men jeg tror, det bliver fantastisk,« siger Lau Svenssen.

Aktierne Lau Svenssen portefølje i Millionærklubben er oppe med 27 procent i år.

Læs også: Vild udvikling: Særligt boliglån er i spil igen

Læs også: Danske Bank får sænket kursmål