Henter kommentarer

To amerikanske banker falder over 65 pct. i børsåbning


To amerikanske banker er krakket på 72 timer, og nu er to andre banker på den anden side af Atlanten sendt i dørken.

Blot få minutter efter, at de amerikanske børser har slået dørene op for aktiehandlen mandag, kollapser aktien i First Republic Bank med hele 65 procent.

Dermed er aktien gået fra at koste 81 dollar til 28,5 dollar på få minutter.

Værre endnu står det til for Western Alliance Bancorporation, som taber 76 procent og går fra en kurs på knap 50 dollar til 13 dollar.

Kigger man på hele S&P 500-indekset mandag, er det bankaktierne, der fører overlegent an i en heftig nedtur.

I alt otte amerikanske banker brager baglæns med tocifrede procentvise tab, og KBW Nasdaq Bank Index, der følger bankernes kursudvikling, er nede med 13 procent. Det er det største fald siden coronakrisen.

En af de omtumlede banker, First Republic Bank, holder til i San Francisco, Californien. Den samme delstat var hjemsted for Silicon Valley Bank, SVB, der drejede nøglen om fredag.

SVB oplevede et stormløb af kunder, der ville trække deres penge ud af banken, fordi rygter svirrede om, at banken var i pengeproblemer. Siden er også Signature Bank gået nedenom og hjem.

For at komme smerten i forkøbet, har First Republic Bank forsøgt at berolige markederne søndag aften ved at sige, at banken har indgået aftaler med JPMorgan og den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for at sikre sig, at kunderne kan få deres penge.

Læs også: Danske Bank sættes i bås med kollapset bank – sætter ord på obligationstab

Læs også: Bitcoin i opsigtsvækkende stigning