Henter kommentarer

| Opdateret

Lille dansk selskab i aktiemanøvre – her er forklaringen


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Det danske selskab FOM Technologies har gennemført en aktieemission for 13,3 mio. kr.

Det skal styrke virksomhedens finansielle situation og gøre det muligt at accelerere markedsudbygningen. Det oplyser FOM Technologies, der har specialiseret sig i at sælge højteknologisk udstyr og maskiner til materialeforskning.

»Ved selskabets børsnotering i 2020 rejste vi et af de mindste beløb ved en børsintroduktion i Danmark nogensinde, da vi ønskede at vise vores investorer, at vi kunne levere resultater, før vi bad om yderligere midler. I dag er vi af den opfattelse, at vi har vist stabile resultater, og vi føler, at tiden er inde til at styrke vores kapitalstruktur. Midlerne fra emissionen vil bistå selskabet med at øge forretningen og opfylde den stigende efterspørgsel efter vores produkter, således at vi kan fortsætte vores vækstrejse,« lyder det fra Michael Stadi, der er topchef for FOM Technologies.

Aktien i FOM Technologies falder 2,6 pct. tirsdag, men er i løbet af de seneste tre måneder steget 32 pct.

Læs også: Elbilproducent tildeler lille dansk selskab kontrakt

»Stor interesse fra nye investorer har ført til, at udstedelsen af nye aktier bliver større end det 10-12 mio. kr. interval, som tidligere var indikeret,« lyder det i meddelelsen.

Den lille virksomhed med 11 ansatte har udstedt 359.502 nye aktier, hvor tegningskursen for den rettede emission er 37 kr. pr. aktie. Det svarer til den gennemsnitlige lukkekurs for Fom Technologies-aktien over en periode på 30 handelsdage. Det drejer sig om perioden til og med den 25. april 2022, som var den sidste handelsdag, før bestyrelsens beslutning om den rettede emission. Tegningskursen skete med en rabat på 7,3 procent.

Læs også: Lille dansk selskab sikrer sig sin hidtil største enkeltordre

Gennemførelsen af den rettede emission medfører en udvanding af eksisterende aktionærer på cirka 4,62 pct., når det kommer til antallet af aktier og stemmer i FOM Technologies.

FOM Technolgoies udvikler såkaldte 'Slot Die Coating'-maskiner, som gør det mulige for forskere at udforske og udvikle nye produkter af materialer, som skal have en særlig egenskab. Forkortelsen 'FOM i selskabets navn kommer af ordene 'funktionel organisk materiale'.

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag - live med publikum - hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvaltere, Lau Svenssen og Mads Christiansen samt Michelle Nørgaard, aktiestrateg i Handelsbanken. Læs mere her.

Læs også: Dyrere regning på vej til hundredtusindvis danskere

Læs også: Aktiechef: Disse C25-aktier kan tabe i kampen mod inflation