Henter kommentarer

Lille dansk selskab ser det svært at nå årets mål


Onsdag morgen er der landet et frisk tredjekvartalsregnskab fra det lille danske brintselskab, Green Hydrogen Systems, der holder til i Kolding og laver elektrolyseanlæg til produktion af brint.

I tredje kvartal havde de en omsætning på 2,27 mio. kr., hvilket er en del bedre end samme periode sidste år, hvor deres omsætning lød på kun 337.000 kr. 

Deres driftsunderskud målt på EBITDA i tredje kvartal ender på 43,5 mio. kr. I samme periode sidste år lød driftsunderskuddet på 50,7 mio. kr. 

GHS fastholder deres forventninger for 2023, men advarer om, at det kan være svært at nå målet for omsætningen.

De ser en omsætning på mellem 120-160 mio. kr. samt et driftsresultat målt på EBITDA i intervallet -280 til -240 mio. kr.

GHS skriver, at de ser »en større risiko for ikke at realisere forventningen til omsætningen for 2023 på grund af en koncentration af A-Serie fabriksaccepttest, leverancer og dermed indtægtsføring i de sidste to måneder af 2023.«

Derudover pointerer de, at koncentrationen af ​​omsætningen i fjerde kvartal 2023 stammer fra udfordringer med forsyningskæderne relateret til kritiske komponentleverancer, som de tidligere har udmeldt. 

Som en af flere højdepunkter i tredje kvartal skriver GHS, at en elektrolyseenhed er blevet leveret til den schweiziske kunde Gaznat til produktion af grøn metan, hvorefter der også i oktober er blevet testet og leveret et elektrolysatorer yderligere.

I oktober fik GHS en ny administrerende direktør i form af Peter Friis: 

»Vi fortsætter og accelererer udrulningen af ​​elektrolysatorer til vores kunder, når vi går ind i slutningen af ​​2023. Det høje antal leverancer koncentreret i fjerde kvartal 2023 bekymrer mig dog.«

Læs også: Styrelse advarer: Usikre markeder kan give udsving i elpriser

Læs også: Aktiechef: Det er usikkert, hvad Ørsted-aktien er værd