Henter kommentarer

| Opdateret

Lille dansk virksomhed kommer i selskab med amerikanske tech-giganter


Den danske teknologivirksomhed FOM Technologies kommer nu med i en helt særlig udvalgt gruppe

Det sker efter det danske First North-selskab er blevet valgt som en langsigtet partner af den amerikanske statsfinansierede IMOD-klynge, der tæller navne som Microsoft, Amazon og Applied Materials. Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse torsdag aften.

FOM Technologies’ slot die coating teknologi skal hjælpe med at åbne en ny videnskabelig grænse inden for kvantemekanik og udvide og internationalisere de vigtige STEM områder i USA.Indtræden i det prestigefyldte IMOD-konsortium giver FOM-teknologier mulighed for effektivt at levere danske nøgleløsninger for at fremskynde forskningsprocesser.

FOM Technologies' topchef, Michael Stadi, er leder af den eneste ikke-amerikanske virksomhed i klyngen og stolt over at være med i det fornemme selskab.

»IMOD-konsortiet består af nogle af verdens største og mest innovative virksomheder, herunder førende universiteter og forskningsinstitutioner i USA. Vores deltagelse i denne højt profilerede videnskabsklynge er en godkendelse af vores teknologi og vores utrættelige bestræbelser på at levere dansk topmoderne udstyr for at muliggøre fremtidig materialeforskning. Holdet og jeg er begge enormt stolte og ydmyge, hvilket gør dette til en af ​​de vigtigste milepæle i FOM’s historie. Du kan sige, at den danske teknologiscene i dag virkelig slår over sin vægt. Det bliver ikke rigtig større end dette,« udtaler Michael Stadi.

FOM Technologies fastholder sin økonomiske vejledning for 2021 og vil revidere det i overensstemmelse hermed, hvis udsigterne ændrer sig.

FOM Technologies udvikler såkaldte 'Slot Die Coating'-maskiner, som gør det mulige for forskere at udforske og udvikle nye produkter af materialer, som skal have en særlig egenskab. Forkortelsen 'FOM i selskabets navn kommer af ordene 'funktionel organisk materiale'.

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'De burde være i enhver portefølje'

Se listen: 11 billige danske aktier