Henter kommentarer

Lundbeck-topchef om frygtet sygdom: Behandling er vigtig


 
Hvad betyder forventninger?
Vis mere

Lundbeck arbejder fortsat frem mod en registreringsansøgning med nøglemidlet Rexulti som behandling af agitation - eller vredesudbrud - hos patienter med Alzheimers.

Og behandlingen af symptomer på og sideeffekter fra Alzheimers vil altid være væsentligt, vurderer Deborah Dunsire, der er administrerende direktør hos Lundbeck.

Også selv hvis det på et tidspunkt skulle lykkes at skabe en god generel behandling af sygdommen, som mange gennem tiden har forsøgt.

Læs også: Carlsberg-topchef ser mørke skyer forude

- Det har været meget svært at få skabt en modificerende behandling, og der er et væsentligt behov for industrien for at prøve at forstå sygdommen, siger Deborah Dunsire til MarketWire.

- Symptombehandling vil altid være vigtig, selv hvis vi får en generel behandling, fordi den i så fald vil forsinke sygdommen, men ikke fjerne den og dens følgevirkninger, fortsætter hun.

Efter positive studiedata med Brexpiprazol, som virkemidlet rettelig hedder, i slutningen af juni, planlægger Lundbeck nu at indsende registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), inden udgangen af 2022.

Læs også: Lundbeck-aktien rasler ned - det kan forklare det

Brexpiprazol markedsføres allerede af Lundbeck til behandling af skizofreni og depression under navnet Rexulti.

I andet kvartal solgte midlet for 940 mio. kr. mod ventet 878 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Lundbeck selv.

.\˙ MarketWire