Henter kommentarer

LVMH vil ikke gennemføre stort opkøb


 
I videoen kan du komme nærmere begreberne bull- og bear-marked.
Vis mere

Den franske luksusvarekoncern LVMH kan ikke gennemføre det ellers foreslåede opkøb af den amerikanske smykkekæde Tiffany.

Det skriver selskabet i en meddelelse onsdag ifølge Bloomberg News.

Tiffany vil ifølge Financial Times tage retslige skridt i sagen og sagsøge LVMH, som ifølge det amerikanske selskab bevidst har udsat processen.

Tiffany-aktien falder med 13 pct. til 106 dollar i det amerikanske formarked onsdag efter nyheden.

LVMH-aktien falder i øvrigt med 0,5 pct. til 402,50 euro på børsen i Paris efter oplysningen. Inden nyheden lå aktien højere for dagen.

LVMH fremsatte i november sidste år et bud på samlet 16 mia. dollar for Tiffany. Prisen skulle være 135 dollar per aktie for smykkeselskabet.

Siden udskød først coronakrisen handlen, og efterfølgende har det amerikanske selskab udskudt bagkanten for gennemførslen.

De franske myndigheder har i øvrigt bedt om en udsættelse til januar næste år, af frygt for at USA vil indføre forhøjede toldsatser på franske varer.

Tiffany vil nu ifølge finansavisen Financial Times sagsøge LVMH, fordi det franske selskab angiveligt bevidst skulle have udsat processen med at få hentet de nødvendige myndighedsgodkendelser til handlen i land.

De kinesiske og amerikanske myndigheder har allerede givet deres velsignelse til handlen, men ifølge Financial Times mangler LVMH stadig officielt at anmode om godkendelse i tre andre relevante områder - herunder EU.

Ifølge avisens anonyme kilder vil Tiffany med søgsmålet forsøge at tvinge LVMH til at gennemføre handlen til den aftalte deadline den 24. november.

Læs også: Overset dansk succeshistorie? 'Mange var skeptiske i starten, men tallene taler deres eget sprog'

Læs også: Storbank: Forbered dig på flere kursfald

/ritzau/FINANS