Henter kommentarer

Mærsk-aktionærer får aktier i nyt selskab - her er de vigtige datoer


Ejer man aktier i Mærsk, kommer man også snart til at eje aktier i rederigigantens datterselskab Svitzer.

Det blev offentliggjort i forbindelse med Mærsks årsregnskab for 2023. Nu har selskabet sat flere ord på tidsplanen for de væsentligste begivenheder i forbindelse med den såkaldte spaltning.

Det oplyser Mærsk fredag morgen i en meddelelse til fondsbørsen. 

Den 26. april bliver sidste handelsdag med Mærsk-aktier inklusiv aktiviteterne i datterselskabet. Næste handelsdag, den 30. april, bliver første handelsdag hvor Svitzer-aktierne kan handles selvstændigt på børsen.

1. maj er registreringsdatoen for de Mærsk-aktionærer, der skal modtage aktier i Svitzer i forbindelse med spaltningen, og den 2. maj vil aktionærerne modtage aktierne i datterselskabet.

Mærsk understreger, at mulige ændringer i tidsplanen kan opstå, og at disse vil blive oplyst.

Spaltningen, eller udskillelsen af Svitzer, vil blive gennemført ved, at Mærsk indskyder 100 pct. af Svitzer-aktierne i et nyt selskab med navn Svitzer Group A/S, der vil blive etableret som en del af spaltningen.

De nye Svitzer-aktier vil ifølge Mærsk blive fordelt ligeligt mellem aktionærerne.

»Aktierne vil blive fordelt ligeligt mellem APMM's aktionærer, således at hver A- eller B-aktie i APMM på nominelt DKK 1.000 vil modtage to nye aktier på nominelt DKK 10, og hver A- eller B-aktie i APMM på nominelt DKK 500 vil modtage én ny aktie på nominelt DKK 10,« skriver Mærsk i meddelelsen og tilføjer, at alle aktier i Svitzer vil have lige rettigheder.

Svitzer er et slæbebådsrederi grundlagt tilbage i 1833. Den nuværende administrerende direktør er Kasper Friis Nilaus, og han vil fortsætte i rollen, når selskabet har taget afsked med Mærsk.

Svitzer omsatte for 839 mio. dollar i løbet af 2023.

Læs også: Lille dansk selskab tager stor beslutning: Her er den nye topchef

Læs også: