Mærsk-formand forklarer ændringer i topledelsen


I november sagde Mærsk farvel til sin daværende driftsdirektør, Søren Toft, der forlod selskabet, efter at han fik tilbudt stillingen som administrerende direktør hos schweiziske MSC.
I november sagde Mærsk farvel til sin daværende driftsdirektør, Søren Toft, der forlod selskabet, efter at han fik tilbudt stillingen som administrerende direktør hos schweiziske MSC. Foto: PR-foto
Vis mere

Sidste år var præget af en række ændringer på ledelsesgangen hos A.P. Møller-Mærsk, der både måtte sige farvel til sin driftsdirektør og også skulle forberede sig på at tage afsked med finansdirektøren.

- Vi har haft en relativt dynamisk direktion. Det er naturligt, når man ændrer strategien og begynder at eksekvere den, at der også sker ændringer i topledelsen, siger Jim Hagemann Snabe, der er bestyrelsesformand hos Mærsk, på generalforsamlingen, der livestreames mandag formiddag.

I november sagde Mærsk farvel til sin daværende driftsdirektør, Søren Toft, der forlod selskabet, efter at han fik tilbudt stillingen som administrerende direktør hos schweiziske MSC.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Søren Toft, der i løbet af sine 25 år i A.P. Møller-Mærsk har ydet en stor indsats og senest har spillet en væsentlig rolle i integrationen af Hamburg Süd, siger formanden og henviser til opkøbet af det tyske rederi, som Mærsk fik endeligt på plads i 2017.

I november sidste år kom det også frem, at koncernen finansdirektør, Carolina Dybeck Happe, efter mindre end et år på posten hos Mærsk havde takket ja til en tilsvarende stilling hos General Electric (GE).

- Jeg vil også gerne takke Carolina Dybeck Happe for indsatsen i 2019, selv om det desværre blev en kort relation. Hun har dog skabt en stærk finansfunktion, som er klar til at fortsætte med at fokusere på kapitaldisciplin, pengestrømme og effektivitet, siger Jim Hagemann Snabe.

I sin tale byder formanden også velkommen til Patrick Jany, der starter som ny finansdirektør hos Mærsk i starten af maj. Han kommer fra en tilsvarende stilling hos det schweiziske kemiselskab Clariant.

Når han har haft sin første dag hos den danske transport- og logistikkoncern vil direktionen derudover bestå af administrerende direktør Søren Skou, Morten Engelstoft, der er direktør for APM Terminals, Vincent Clerc, der er direktør for Mærsks største områder, Ocean & Logistics, og Henriette Hallberg Thygesen, der siden årsskiftet har været direktør for området Towage, Manufacturing & Others.

/ritzau/FINANS