Henter kommentarer

Manchester United på himmelfart efter overvejelser om salg


 
Hvad betyder det at slå markedet?
Vis mere

Manchester United stiger 16,7 pct. til det højeste niveau siden oktober 2021, efter at Glazer-familien, der er fodboldklubbens storaktionær, arbejder med finansielle rådgivere om et delvist salg af klubben eller investeringer i stadion.

Det skriver Bloomberg News.

»Da vi søger at fortsætte med at bygge på klubbens succeshistorie, har bestyrelsen godkendt en grundig evaluering af strategiske alternativer,« siger Avram Glazer og Joel Glazer, administrerende medformænd og direktører i Manchester United, i erklæringen.

Læs også: Manchester United kan komme til salg - aktien bragede op

»Vi vil evaluere alle muligheder for at sikre, at vi bedst tjener vores fans,« fortsætter de to direktører.

Finanshuset Jefferies venter en konkurrencepræget salgsproces, da Manchester United er et virkelig unikt aktiv med en global rækkevidde og forbindelse til live sport, som er det stærkeste område inden for det nuværende medielandskab.

Det seneste større salg af en klub i fodboldverdenen var salget af Chelsea, og det har ifølge Jefferies fremhævet værdiansættelsesafstanden mellem Manchester United og konkurrenterne.

Læs også: Analytiker: Det er nu investorerne skal købe Tesla-aktier

Jefferies' analytikere Randal Konik og Anna Glaessgen bemærker også, at Manchester United sammenlignet med Chelsea har et større stadion, bedre global rækkevidde, flere følgere og genererer flere indtægter.

Aktien ligger på børsen i New York i 17,37 dollar, hvilket ifølge analytikerne ikke er langt over børsnoteringskursen fra 2012 i 14 dollar, og tiltaget for at øge aktionærværdien hilses derfor velkommen af de to analytikere.

Læs også: Aktiechef: 'Vi kommer til at slutte året godt af'

Læs også: Topchef advarer: Verden har reageret for langsomt på Kinas udvikling

.\˙ MarketWire