Henter kommentarer

Mandagens aktier: Sidste uges positive takter smittede af på C25 med Bavarian i toppen


 

Efter en positiv sidste uge på det danske aktiemarked fortsatte mandagen mere afdæmpet - med blandt andet Pandora og fusionspartnerne Chr. Hansen og Novozymes i de bærende roller.

C25-indekset lukkede mandag 0,7 pct. højere i 1720,52 efter et plus til eliteindekset på samlet 4 pct. i sidste uge.

»Det er egentlig bare momentum fra en super sidste uge, hvor amerikanske nøgletal viste at inflationen er aftagende, mens forbruget stadig er stabilt,« siger Oscar Barner Bernhardtsen, der er investeringsstrateg i Saxo Bank.

Læs også: eToro: Stor spænding og forventning forud for Nvidias Q3-resultater

»Der er Thanksgiving i denne uge, og det gør også, at handlen ikke kommer til at være voldsom, når markederne er lukkede i USA torsdag. Det eneste, der kan sætte gang i de store bevægelser, er regnskabet fra Nvidia, der kommer tirsdag aften,« siger Oscar Barner Bernhardtsen.

Derudover peger han på, at mødereferatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der kommer tirsdag aften, muligvis kan sætte gang i aktiehandlen, når investorerne får et fingerpeg om, hvorvidt centralbankens beslutningstagere ser mildere på en rentenedsættelse.

Herhjemme tronede Bavarian Nordic det meste af dagen i toppen af C25 og lukkede med en stigning på 6 pct. til 152,85 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring.

Dog løftede Nordea kursmålet til 350 kr. fra 340 kr. og gentog sin købsanbefaling oven på vaccineselskabets regnskab for tredje kvartal, der viste flot vækst i salget af rejsevacciner.

Læs også: Bilejere ramt ekstra hårdt: Deres utålmodighed viste sig at blive rigtig dyr

Nederst endte Nordea uden selskabsspecifikt nyt med et fald på 1,2 pct. til 77,30 kr.

Med i bunden lå Royal Unibrew, der faldt 1,1 pct. til 460,40 kr., efter at selskabet fik skåret 9 pct. af sit kursmål hos amerikanske Citigroup til 500 kr. fra 550 kr. Anbefalingen "neutral" blev gentaget.

Efter en lang og stærk periode for smykkeselskabet Pandora - også på børsen - var det tid til at tage lidt gevinst hjem på den front, lød det fra Jyske Bank, der mandag sænkede sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Efter en klar vending i den organiske vækst og tre opjusteringer i årets løb har der været fuld fart på Pandora-aktien, der er steget med massive 88,9 pct. i løbet af 2023 og dermed også har været årets klart bedst præsterende eliteaktie.

»Det har bragt prissætningen op i et mere fair niveau, hvor Pandora er gået fra at handle til en multipelrabat på over 30 pct. i starten af året til nu at handle til en lille præmie i forhold til det historiske gennemsnit,« skriver analytiker Janne Vincent Kjær i et notat mandag.

Kursmålet er fastholdt på 1000 kr.

Læs også: Forbrugerøkonom: Her er mit vigtigste råd til Black Friday - sparede mig 1300 kroner

Pandora lukkede uændret i 921,40 kr.

DSV fik skåret sit kursmål til 1400 kr. fra 1540 kr. hos finanshuset Kepler Cheuvreux, der dog fastholdt købsanbefalingen.

Aktien lukkede uændret i 1085 kr.

Mandag morgen oplyste Chr. Hansen og Novozymes, at sammenlægningen af de to selskaber fortsat kører på sporet.

Der mangler stadig en godkendelse fra EU-Kommissionen, og hvis den skal gives, kræver det et frasalg af en mindre del af forretningen.

Det drejer sig om laktaseenzym-forretningen, der står for omkring 1 pct. af selskabernes samlede omsætning.

De to danske selskaber har allerede identificeret en køber, der er klar til at købe. Derfor venter Chr. Hansen og Novozymes fortsat at kunne gennemføre sammenlægningen endeligt i fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år.

Mandag lukkede Novozymes 0,3 pct. højere i 361 kr., og Chr. Hansen steg 0,7 pct. til 550,80 kr.

Læs også: Efter stort fald: Novos hjerte-kar-data har medvirket til comeback i flere sundhedsaktier

Læs også: EU sætter foden ned i stor dansk fusion: Kræver frasalg af forretningsben 

.\˙ MarketWire