Henter kommentarer

Markant lønstigning på vej til 110.000 ansatte


Der er en markant lønstigning på vej til 110.000 ansatte i de danske regioner. 

Tirsdag er der nemlig indgået et nyt forlig om overenskomst mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Forhandlingsfællesskabet, der består af fagbevægelsen og ledes af FOA-formand Mona Striib. 

Læs også: Parti i regeringen vil sænke aktieskatten

I den nye overenskomst er parterne blevet enige om en ramme på 8,8 pct. i lønstigning over de kommende to år for de ansatte i regionerne. 

»Vi lander et godt forlig efter nogle intense forhandlinger. Da jeg gik ind, stod en ting øverst på min liste: Løn, løn, løn. Jeg er tilfreds, fordi FOAs medlemmer vil få en lønstigning, de kan mærke. Det er afgørende,« lyder det fra Mona Striib i en pressemeddelelse. 

Også hos regionerne er der tilfredshed med den nye aftale. 

»OK24 giver et rigtigt godt udgangspunkt for at styrke rekrutteringen til de regionale arbejdspladser, så vi sikrer omsorg for og behandlingen af vores borgere og patienter. Forliget sikrer en betydelig lønfremgang for vores medarbejdere,« lyder det fra Heino Knudsen (S), der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn i en pressemeddelelse. 

»Jeg er også rigtig glad for, at vi har aftalt et særligt arbejde ude på alle vores regionale arbejdspladser, hvor vi sætter fokus på, hvordan vi kan udvikle arbejdspladserne og lære af hinanden fx i forhold til bedre arbejdstilrettelæggelse,« tilføjer han. 

Lønrammen fordeles, så 5,81 pct. falder i 2024, mens 2,99 procent falder i 2025. De generelle lønstigninger ender på 4,45 pct. 

Heraf falder 4 pct. allerede første april.

Læs også: Novo Nordisk sænker kunders madforbrug - særligt en madvare bliver valgt fra

Læs også: Nye tal: Så meget betyder medicinalsektoren for dansk økonomi