Henter kommentarer

Markant topchef: Kunstig intelligens vil medføre 3,5 dages arbejdsuge


 

Potentialet i kunstig intelligens (ai) er kæmpe stort, og vil højest sandsynligt forbedre arbejdstagernes liv gevaldigt. 

Sådan lyder vurderingen fra den markante topchef i USAs største bank JP Morgan Chase, Jamie Dimon. 

B.T. og Euroinvestor samarbejder – derfor findes artiklen også på B.T.

»Jeres børn kommer til at blive 100 år gamle og undgå kræft, på grund af teknologi. Og de kommer sandsynligvis til kun at arbejde 3,5 dag om ugen,« siger Jamie Dimon i et interview med Bloomberg mandag. 

Topchefen påpegede dog, at kunstig intelligens – ligesom andet ny teknologi – vil kunne betyde at nogen vil miste deres job. 

Læs også: Vil du på pension som 55-årig? Så stor en formue skal du have

Dog tror han på, at brugen og udnyttelsen af kunstig intelligens, er »kritisk for vores selskab fremtidige succes« og fortæller i interviewet, at bankens ansatte bruger ai til at udvikle nye produkter, hjælpe kunder og forbedre produktiviteten. 

Samtidig ser han også udfordringer ved potentialet i den nye teknologi: 

»Teknologi har gjort utrolige ting for menneskeheden, men du ved, fly styrter ned, lægemidler bliver misbrugt – der er negative ting. Det største negative efter min mening ved ai er, hvis det bliver brugt af dårlige mennesker til at gøre dårlige ting,« siger Jamie Dimon i interviewet med Bloomberg. 

Kunstig intelligens har for alvor vundet indpas, efter at virksomheden Open ai lancerede sin chatbot Chat GPT. Efterfølgende er det gået stærkt, og flere store spillere arbejder på at lancere og udvikle lignende produkter. 

Også herhjemme i Danmark, har markante stemmer fra erhvervslivet talt om potentialet i ai. Blandt andet topchefen i Netcompany, André Rogaczewski. Det kan du læse mere om her

Se listen: Disse uddannelser giver den dårligste løn

Læs også: Se listen: Så stor en pensionsformue har andre på din alder