Henter kommentarer

Massiv interesse for Tvedes nye fond - nærmer sig en milliard

Rigmand og iværksætter Lars Tvede.
Rigmand og iværksætter Lars Tvede. Foto: Oscar Scott Carl
Vis mere
Hvis alt går vel, hvilket alene er et spørgsmål om de respektive myndigheders godkendelse, kan Lars Tvedes nye hedgefond åbne for sluserne til februar næste år. Men allerede nu er interessen for at være med på vognen massiv.

Det fortæller Lars Tvedes til Euroinvestor.

»Jeg har ikke noget konkret mål for kapitaltilsagn til fonden men vil nok sige, at hvis den ikke i løbet af et års tid kommer over en halv milliard, vil jeg nok tænke, at det ikke var besværet værd. Imidlertid ser det nu ud til, at vi ret hurtigt vil komme væsentlig højere. Der er forhåndsindikationer for mellem en halv og en hel milliard, så vidt jeg lige nu kan bedømme,« siger Lars Tvede.

Den nye hedgefond kan du læse om her.

Hedgefonden vil være gearet og har mulighed for både at investere både kort og langsigtet samt spekulere i kursfald. Derfor er kompleksiteten markant højere end sædvanlige investeringsforeningsfonde, hvilket igen - rent regulatorisk øger kravene til interesserede investorer, der skal kunne forstå risikoen.

»Fonden henvender sig derfor til internationale investorer, der kan klassificeres som professionelle eller semi-professionelle. Finanstilsyn i forskellige lande beskriver, hvad det er, men det er simpelt sagt personer og organisationer, der har økonomisk ballast til at påtage sig risikable investeringer af denne type og som har væsentligt flere midler, end de investerer i nogen enkelt fond såsom denne,« lyder det fra Lars Tvede.

Går efter velhavere

»Den perfekte investor har en stor likvid formue og investerer en mindre del heraf i min fond. Man behøver dog ikke en millard-formue – vi kan tage investorer ind, som har mindst EUR 100.000 i likvide investerbare midler og som erklærer, at de er bekendt med risikoen forbundet med investeringen,« siger han.

Fonden er heller ikke børsnoteret som man kender det fra investeringsforeninger eller ETF'er.

»Man kan få sine penge ud med varsel til udgangen af et kvartal, men jeg vil helst have investorer, der forventer at investere i mange år,« siger Tvede.

Han anslår, at risikoen vil være sammenlignelig med at være investeret i globale aktier.

»Men den er ikke særlig korreleret med opførslen i aktier. Kursen kan eksempelvis godt gå den modsatte vej af aktiekurserne i perioder. Helst op, når de går ned,« lyder det med et grin.

»Den investeringsmæssige forvaltning ligger i et selskab i Schweiz, hvor jeg jo bor. I selskabet er der også partnere, der i dag administrerer ret store beløb for internationale kunder. Selve fonden vil ligge i Luxembourg. Derudover vil der for danske investorer være en opsamlingsfond i Danmark, således at danske investorer indbetaler til en førende dansk bank.«

Læs også: Lars Tvede starter nyt projekt - nu kan alle få en bid af kagen