Henter kommentarer

Medicinalgigant advarer: Optimismen om en snarlig corona-vaccine er "totalt urealistisk"


Alt for mange mennesker nærer for store håb til en hurtig levering af en vaccine mod coronavirus. Det slår topchefen for et af verdens største medicinalselskaber, Roche, nu fast. Topchefen advarer om en farlig udvikling for Europas politiske ledere.

»Det er totalt urealistisk at forvente, at en covid-19 vaccine kan være klar allerede ved udgangen af i år, og de fleste folk vil sandsynligvis ikke have adgang til en vaccine før engang i andet halvår 2021,« siger CEO for Roche, Severin Schwan, i et interview med Bloomberg TV.

Topcheferne i både Novartis, Pfizer og Eli Lilly har givet lignende meldinger om, at en vaccine ikke venter lige rundt om hjørnet.

Sponseret indhold: Nudging skal kickstarte kompetenceudviklingen

Han henviser til, at medicinalselskaberne skal have tid til at teste en kommende vaccine på tilstrækkeligt mange mennesker inden den kan anses for at være sikker, og først derefter kan produktionen skaleres op.

Roche arbejder ikke selv direkte med en vaccine men samarbejder med selskabet Regeneron Pharmaceuticals om en behandling af sygdom.

»Der er en fare her, for hvis du sætter forventningerne forkert bliver folk frustrerede og giver op,« siger Severin Schwan til Bloomberg.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien pro anno for 17 af verdens største medicinalselskaber. Grafikken er lavet via Flourish Studios.

»Hvis folk har realistiske forventninger, så vil folk bevare opbakningen til dig, og du har den nødvendige trodværdighed som leder,« siger han.

Rundt omkring i Europa er nedlukninger i forskellige niveauer her i anden bølge allerede sat i værk. Det gælder blandt andet i Frankrig, Spanien og senest i dag i Irland.

Blandt andre præsident Donald Trump har meddelt, at det er lige op over med en vaccine - dog ikke på denne af side af præsidentvalget, der afholdes 3. november i USA, skriver Bloomberg.

Læs også: Danmarks finansielle vagthund advarer mod bobler: 'Det bliver ikke ved med at gå godt'

Læs også: Vismænd opjusterer igen: Boligfesten fortsætter så langt øjet rækker