Henter kommentarer

Medie: Danmark kommer med i SAS-ejerkredsen


 

Den danske stat bliver en del af ejerkredsen i SAS

Det erfarer TV 2.  Tirsdag flyver aktien op.

B.T. og Euroinvestor samarbejder – derfor findes artiklen også på B.T.

Det har tidligere været fremme, at der har været gang i en budkrig om ejerskabet i SAS mellem en gruppe af investorerne anført af Apollo Global Management og en anden ukendt gruppe.

I den forbindelse blev der spekuleret i, om den danske stat ville være med i ejerkredsen, hvis ikke det blev Apollos bud der vandt.

TV 2 mener dog at være sikker på, at den danske stat kommer til at eje mellem 21,8 og 29,9 pct. af det skandinaviske luftfartsselskab uanset udfaldet. 

Udfaldet af budkrigen forventes at blive meldt ud i aften, hvor SAS afholder et pressemøde klokken 18.

SAS-aktien var allerede ude i en markant procentvis stigning tidligere i dag, og efter nyheden om den danske stat, har aktien fortsat sin optur. Den stiger med omkring 40 pct. tirsdag eftermiddag. En stigning, som får en analytiker til at ryste på hovedet. Læs mere her.

Luftfartsselskabet har dog tidligere været ude og advare om, at der formentlig ikke kommer til at være meget til overs til de nuværende aktionærer, når den nye ejerstruktur kommer til.

SAS har planer om at rejse 9,5 mia. svenske kr. ved hjælp af de nye ejere, som et led i flyselskabets redningsplan SAS Forward.

Selskabet har siden sommeren 2022 været under konkursbeskyttelse i USA, en såkaldt chapter 11-proces.

Læs også: 

Læs også: