Henter kommentarer

Medie: Giftige kursfald minder om da dotcom-boblen sprang


De kinesiske aktier er kollapset i sådan en grad, at det minder om nedturen, da dotcom-boblen sprang i år 2000.

Det skriver Bloomberg News om den samlede udvikling for kinesiske aktier, der er noteret i USA. Der er kommet fornyet fokus på udviklingen, efter kinesiske teknologiaktier mandag morgen dansk tid er kastet ud i en ny nedtur på børsen i Kina.

Læs også: Dansk aktie ramt af brutal nedtur - børshus anbefaler at købe den

Der er en øget nervøsitet blandt investorer, der fokuserer på, hvor tæt forholdet er imellem Rusland og Kina. Forholdet mellem stormagterne er kommet i fokus, efter Rusland angiveligt har bedt Kina om militærassistance i form af militærudstyr..

De kinesiske tech-aktier i USA er dog allerede faldet 72 pct. fra toppen. Faldet er tæt på at matche nedturen under Finanskrisen i 2008, men også nedturen blandt det kollaps, der ramte amerikanske teknologiaktier omkring årtusindeskiftet, hvor det teknologitunge Nasdaq Composite-indeks faldt 78 pct. fra toppen, indtil aktierne ramte en bund, skriver finansmediet.

Læs også: Amerikansk storbank ser stor risiko for aktiedyk

Nedturen er forstærket mandag efter Kina har lukket ned for millionbyen Shenzen for at stoppe spredningen af coronavirus.

Det sker i en tid, hvor investorer samtidig flygter ud af kinesiske aktier på grund af geopolitiske spændinger og stigende råvarepriser, der ventes at lægge en dæmper på Kinas vækstudsigter.

I den forgangne uge solgte globale investorer ud af kinesiske aktier for op mod 5,7 mia. dollar, bemærker Bloomberg News. Det er det højeste niveau siden marts 2020, hvor coronakrisen rullede henover verden.