Henter kommentarer

Medie: Ingen udsigt til lavere aktieskat

Mohammad Rona (M) under møde i Folketingssalen på Christiansborg, onsdag den 11. januar 2023. Ministre fra den nye SVM-regering svarer på spørgsmål som folketingets medlemmer har sendt på forhånd.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Mohammad Rona (M) under møde i Folketingssalen på Christiansborg, onsdag den 11. januar 2023. Ministre fra den nye SVM-regering svarer på spørgsmål som folketingets medlemmer har sendt på forhånd.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Intet tyder på, at regeringspartiet Moderaterne får succes med at ændre på aktieskatten. 

Det kan man læse i Børsen, som har talt med flere regeringskilder, der optræder uden navn. 

Tilbage i februar lød det ellers fra Moderaternes skatteordfører Mohammed Rona til mediet, at sænkelsen af aktieskatten »er en kæmpe prioritet for os, som vi er gået til valg på.«

Nu har Mohammed Rona dog ingen kommentarer, og heller ikke Socialdemokratiets skatteordfører Anders Kronborg ønsker at kommentere de nye oplysninger, mediet sidder inde med.

Læs også: Milliardforvaltere: Her er 5 ETF'er, der kan berige din portefølje

Moderaterne foreslog op til det seneste valg, at aktieindkomstskatten skulle sænkes fra henholdsvis 42 pct. til 30 pct. og fra 27 pct. til 10 pct.

Herhjemme beskattes aktieindkomst med 27 pct. af de første 61.000 kr. For beløb derover lyder skatten på 42 pct.

Til sammenligning betaler man 30 pct. i Sverige, og i Finland, Holland, Tyskland og Polen lyder aktieskatten på henholdsvis 29 pct., 27 pct., 26 pct. og 19 pct.

Læs også: Dansk aktie kan stige 65 pct - Danske Bank anbefaler at købe den

Læs også: