Henter kommentarer

Medie: Udenlandske investorer vil købe SAS


Et konsortium bestående af udenlandske investorer vil angiveligt opkøbe det kriseramte skandinaviske luftfartsselskab, SAS.

Det erfarer det svenske medie Dagens industri på baggrund af en række anonyme kilder.

Ifølge mediet får konsortiet lige nu rådgivning om, hvordan et opkøb kan lade sig gøre. Dagens Industri erfarer desuden, at konsortiets investering forudsætter en »vidtrækkende omformning« af flyselskabets gæld og omkostningsgrundlag.

SAS fremlagde tirsdag regnskab for årets andet kvartal, og det blottede endnu et stort sår i form af et underskud i milliardklassen. Således er flyselskabets pengekasse hårdt ramt, og ondt ser ud til at blive værre af, at selskabet snart skal betale af på en stor portion gæld.

Flyselskabets ledelse gjorde det i den forbindelse klart, at der er brug for at omdanne gæld og hybridobligationer for 20 mia. svensker kroner til aktiekapital. Ligeledes higede selskabet efter en finsk kapitalindsprøjtning på 9,5 mia. svenske kroner.

Topchefen Anko van der Werff, erkendte i samme omgang, at SAS' redningsplan – SAS Forward – ikke kører som håbet.

»Der er ikke nok stakeholders, der er positive, og har deltaget, som vi havde håbet – selv om der er bevægelser i den rigtige retning,« sagde topchefen til Marketwire.

Læs også: SAS i overlevelseskamp: Frygter ødelæggende strejke

Læs også: Redningsplan for SAS kører ikke som håbet, erkender topchef