Henter kommentarer

'Meme-aktierne' vender tilbage


Samlingen af små investorer, der koordineret via sociale medier køber såkaldte 'meme-aktier' og sender dem til vejrs, er tilbage.

På tre uger er computerspilskæden GameStop steget med 25 pct., og biografkæden AMC er vokset med 68 pct. Derudover har boligindretningskæde Bed, Bath & Beyond fået sin markedsværdi fordoblet.

Det skriver Finans.

»Vi vil se det ske i tide og utide. Lige nu er det sæson for meme-aktier, da markedsvolumen er lav, mens de institutionelle investorer er på ferie. Den cocktail gør det nemmere at presse kurserne,« siger Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank, til Finans.

På internetforaet Reddit har brugerne de seneste uger skuret op for omtalen af de ovennævnte aktier inde på forskellige investortråde, viser data fra Ape Wisdom. Oftest følger omtalen i disse fora og aktiekurserne hinanden.

Meme-aktierne trak første gang overskrifter verden over i januar 2021, hvor især GameStop-aktien stak af. Ved nytår i 2021 kostede en aktie i GameStop lidt over 17 dollar. Fire uger senere toppede kursen i 345,7 dollar.

Læs også: Producent af elfly stiger: 100 små elektriske fly på vej

Læs også: Aktivistisk investor: Aktien er mere værd