Henter kommentarer

Mere end fordoblet: Så mange danskere har nu attraktiv investeringskonto


 

I løbet af 2021 oprettede 114.000 danskere en aktiesparekonto, og dermed voksede antallet af aktiesparekonti 110 pct.

I alt har 217.000 danskere i dag en aktiesparekonto.

Det skriver Finans Danmark i en pressemeddelelse.

»Væksten i antallet af aktiesparekonti i 2021 er markant, og det er positivt, at stadig flere danskere viser interesse for at benytte de fordele, som ordningen har,« udtaler Birgitte Søgaard Holm i meddelelsen, direktør for Investering & Opsparing i Finans Danmark.

Læs også: Privatøkonom: Derfor er aktiesparekontoen attraktiv

Skattemæssigt er aktiesparekontoen attraktiv, da gevinster beskattes med en fast sats på 17 pct. Desuden klares alle indberetning til Skat af banken.

Ifølge Birgitte Søgaard Holm er det blandt andet fordelagtigt for uerfarne investorer.

»Det kan især være en fordel for mindre erfarne investorer, der måske opfatter de mere tekniske skatteregler, der ellers gælder ved investering af almindelig opsparing, som en barriere for at komme i gang med at investere,« siger hun.

Læs også: Hvad er en aktiesparekonto?

Finans Danmarks data viser, at udbredelsen af aktiesparekontoen for alvor tog fart fra sommeren 2020, hvor indskudsloftet blev hævet. Tilbage i 2019, hvor ordningen blev til, lød loftet på aktiesparekontoen på 50.000 kr.

Halvandet år senere blev loftet fordoblet til 100.000 kr. I løbet af den periode blev der oprettet 66.000 kr., mens der efterfølgende er blev oprettet 151.000 konti.

Dermed har syv ud af 10 danskere med en aktiesparekonto, oprettet en efter indskudsloftet blev hævet.

»Vi oplever i disse år en stor stigning i interessen for at investere blandt danskerne, så det er naturligt, at stadigt flere danskere får øjnene op for aktiesparekontoen. Vi kan se, at stigningen i antallet af konti har taget fart efter sommeren 2020, hvor indskudsloftet blev hævet. Det tyder på, at indskudsloftets størrelse har stor betydning for udbredelsen af aktiesparekontoen. Vi håber derfor, at man fra politisk side vil se positivt på muligheden for at hæve indskudsloftet igen, da det kan være mere til at rykke investeringskulturen yderligere,« lyder det fra Birgitte Søgaard Holm.

Læs også: Flere ulykker rammer fransk energikæmpe

Læs også: Her forventer storbank vild børsfest og nye aktierekorder