Henter kommentarer

Milliardforvalter om dansk folkeaktie: Det er gået den forkerte vej


 

Der er fortsat pres på Ørsted-aktien, og det kommer til at kræve handling, før tilliden bliver genvundet.

Sådan lyder vurderingen fra aktiechef i Artha Kapitalforvaltning, Lars Hytting, efter aktien i det store danske energiselskab igen faldt mandag.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

»Det er gået stabilt den forkert vej siden selskabet måtte nedskrive sine amerikanske projekter, og det er da også her skoen fortsat trykker,« skriver Lars Hytting.

Ørsted, som tidligere hed Dong, er et af Danmarks største børsnoteret selskaber. Den danske stat ejer stadig cirka halvdelen af selskabet, som blandt andet står for opsætning og drift af havvindmølleparker.

Læs også: Lau Svenssen om dansk aktie: 'Den er billig, og det er en vinder'

Tilbage i august måtte Ørsted nedskrive amerikanske projekter for op til 15 mia. kr. Det fik aktiekursen til dratte med omkring 25 pct. Men frygten er ikke drevet forbi ifølge aktiechefen.

»Der blev nævnt en »ramme« på op til 15 mia kr., herunder at renter ville få en vis betydning. Siden er renterne i USA kun steget yderligere, og derfor er det et marked med bange anelser,« skriver Lars Hytting.

Aktiechefen har dog et forslag til en løsning, som kan få rettet op på udviklingen for den hårdt ramte aktie.

»Min vurdering er at Ørsted skal styrke balancen før tilliden for alvor vender tilbage, dette uanset hvor billig aktien ser ud,« skriver Lars Hytting.

Der er forskellige måder at vurdere, om en aktie ser »billig« ud. Den mest kendte metode er nok P/E-tallet, hvor man tager kursen og dividerer den med indtjeningen pr. aktie.

Lars Hytting sammenligner situationen i Ørsted med Med det svenske ejendomsselskab SBB, som formåede at stoppe blødningen fra aktiekursen ved at sælge ud af porteføljen, og ifølge aktiechefen kan der være et frasalg på vej fra Ørsted.

Ørsted-aktien er faldet med hele 38,6 de seneste tre måneder.