Henter kommentarer

Milliardinvestor tror på aktieoptur i 2024: 'Ja, selvfølgelig'


Selvom de globale aktiemarkeder den seneste uges tid er rendt ind i en strid modvind, så er der ikke grund til bekymring, hvis man spørger den amerikanske milliardinvestor Ken Fisher, der står bag Fisher Investments. 

I et interview med Dagbladet Børsen fortæller han, at han tror de globale aktier kan stige 10-15 pct. fra deres nuværende niveau frem mod årets udgang. 

»Aktieopturen vil fortsætte i 2024. Støder aktieopture ind i perioder, som vi har set de seneste uger, hvor aktierne falder tilbage? Ja, selvfølgelig. Aktier er jo volatile, mange har bare en tendens til at glemme, at når aktierne stiger, er det også et udtryk for volatilitet,« siger Ken Fisher til Børsen.

Volatilitet dækker over udsving i priserne på aktiekurser eller varer. Hvis kursen på en aktie svinger meget op og ned kaldes den volatil. 

Det amerikanske aktiemarked er målt på S&P 500-indekset steget med 5,6 pct. i 2024 indtil videre. I samme periode er det europæiske Stoxx 600-indeks steget med lige under 5 pct., mens det japanske Nikkei-indeks er steget med 12,8 pct. 

Ken Fisher stiftede Fisher Investments i 1979. Selskabet har nu 265 mia. dollar under forvaltning - svarende til 1.856 mia. kr. Han har derudover skrevet en række bøger om investeringer, ligesom han også har skrevet klummer i en række medier verden over. 

Læs også: Tesla-aktien er blevet slagtet - den kan om nogle timer blive kastet ud i stort udsving

Læs også: Spændte markeder: Her er dit finansielle overblik tirsdag