Henter kommentarer

'Mindre dårligt end frygtet': Disse sektorer har klaret sig bedst i regnskabssæsonen


Mindre dårlig end frygtet.

Det er overskriften på den amerikanske regnskabssæson, der indtil videre har budt på regnskaber fra omkring 400 selskaber fra S&P500.

Sådan lyder det fra Jakob Westh Christensen, der er markedsanalytiker hos handelsplatformen eToro.

»Selvom den realiserede indtjening indtil nu, er en smule bedre, er forventninger stadig at S&P500-indtjeningen for fjerde kvartal over en bred kam falder med cirka 5 pct. i forhold til samme kvartal året før,« lyder det fra ham.

Læs også: Ser stort potentiale i luksusaktier

Dog varierer indtjeningen meget alt efter, hvilke sektor du kigger på.

Indtjeningen i kommunikationsservices er faldet med 24 pct. Også indtjeningen indenfor materialer har oplevet et dyk på 24 pct., mens indenfor cyklisk forbrug er indtjeningen faldet med 22 pct.

»Givet frygten for økonomisk afmatning som var på de fleste forbrugers og investorers læber i sidste halvår, er det ikke overraskende at vi ser et fald i netop disse cykliske sektorer,« forklarer Jakob Westh Christensen.

»Det er ingen overraskelse, at vi ser energisektoren toppe med en indtjeningsvækst på 58 pct. i et år med galopperende energipriser. Men industrisektoren har også med en indtjeningsvækst på 37 pct. formået at skabe solide resultater,« tilføjer han.

Læs også: Dansk aktie er verdens billigste – milliardforvalter køber op

Dog har hele 69 pct. af de virksomheder, der har offentliggjort resultater, rapporteret en indtjening, der lå over konsensusforventningerne, ifølge Factset, der indsamler indtjeningsforventninger fra en række S&P500-analytikere.

»Det lyder jo umiddelbart positivt. Men det er helt typisk, at selskaberne skyder over deres guidance og analytikernes estimater. Selskaberne er tilskyndet til at placere deres guidance konservative, da de hellere vil overraske markedet positivt, end at skuffe og få et slag på aktiekursen,« siger Jakob Westh Christensen.

I løbet af de seneste fem år har 77 pct. af selskaberne også rapporteret en indtjening, der oversteg forventningerne.

Læs også: Ser kæmpe potentiale i C25-aktie – anbefaler at købe den

Selvom årets sidste kvartal står til et indtjeningsfald sammenlignet med samme kvartal året før, så er hele året 2022 godt på vej til at vokse med 4 pct., lyder det fra markedsanalytikeren.

»På trods af de velkendte udfordringer gennem 2022 har indtjeningen været bemærkelsesværdigt robust, men også godt hjulpet godt på vej af den høje inflation der har øget den nominelle vækst. Denne robusthed er velkommen blandt investorerne der derved undgik det frygtede 'dobbelt slag' med værdiansættelser presset af både højere renter og skuffende indtjening,« siger han.

Alt i alt er regnskabssæsonen gået mindre dårligt end frygtet, hvilket også har fået investorerne til at sende S&P500-indekset op med 4 pct. siden regnskabssæsonen blev indledt i midten af januar.

Læs også: Nordnet: Forbered dig på kursfald

Læs også: Kapitalforvalter: Det skal du holde øje med