Henter kommentarer

| Opdateret

Næsten 121 mia. kr. forsvundet: 'Markedet vil formentlig være i chok'


120,8 milliarder kroner er blevet udslettet.

Det er noget af det, der er gået tabt i Credit Suisses fald fra tinderne, skriver Financial Times.

Credit Suisse er blevet overrtaget af konkurrenten UBS søndag. En del af aflalen går imidlertid på, at Credit Suisse skal nedskrive værdien af samtlige af bankens AT1-obligationer til nul. Det er ordren fra den schweiziske finansmyndighed Finma.

Læs også: Globale bankaktier har fået udslettet 3200 mia. kr. i markedsværdi

Det er en manøvre, der kan sende rystelser igennem de finansielle markeder mandag, vurderer man hos Axiom Alternative Investments, der rådgiver om investeringer.

Det skyldes, at beslutningen bryder med tabsrækkefølgen ved konkurser, hvor aktionærerne står først for, når tabene skal sluges, og obligationsejerne først derefter må tage deres tab, skriver marketwire.

»Markedet vil sandsynligvis blive chokeret over en så åbenlys indgriben i kreditorhierarkiet og over beslutningen om at forsøde en aktiehandel på bekostning af obligationsejerne,« siger Jérôme Legras, der er analysechef hos Axiom Alternative Investments til Financial Times.

AT1-obligationer er et værdipapir, der ifølge Financial Times blev introduceret efter finanskrisen i 2008. AT1-obligationer er et værktøj, som bankerne kan bruge til at konvertere investeringer til egenkapital, hvis banken har brug for likviditet.

AT1-obligationerne kan blive nedskrevet eller konverteres til aktier, hvis bankens soliditet falder under et forudbestemt niveau. Men de burde efter den normale tabsrækkefølge ikke være mere risikable end aktier, ifølge marketwire.

Det er med andre ord et form for værdipapir, som en bank kan nedskrive værdien af, hvis banken har brug for penge til at fortsætte driften. Der gør, at der er større risiko forbundet med investeringer i AT1-obligationer, men de kan omvendt også give i et bedre afkast.

Læs også: UBS på vej til at overtage Credit Suisse

Læs også: Nye detaljer om magtspillet bag dansk børsdrama

.˙ MarketWire