Henter kommentarer

NEL falder efter dramatisk udvikling i Nikola

Her ses et billede af Nikolas lastbil, da selskabet indgik en aftale med bryggeriet Anheuser-Busch og efterfølgende fragtede en sending øl ud til en kunde.
Her ses et billede af Nikolas lastbil, da selskabet indgik en aftale med bryggeriet Anheuser-Busch og efterfølgende fragtede en sending øl ud til en kunde. Foto: Nikola
Vis mere

Den norske NEL-aktie falder 16 pct. mandag.

Aktien i Nel Hydrogen, der er førende inden for optankning af brintkøretøjer, falder efter meldingen om, at stifteren af amerikanske Nikola er trådt tilbage. Det norske hydrogenselskab er tilsyneladende blevet ramt, fordi Nikola tidligere har bestilt elektrolyseudstyr hos netop NEL.

Nel Hydrogen skulle eksempelvis ifølge en aftale sikre 448 brinttankstationer til Nikola samt et elektrolyseanlæg med en samlet kapacitet på 1 GW.

Nikola producerer hydrogen-elektriske lastbiler, men det amerikanske børstilsyn er gået ind i sagen om mulig misinformation til markedet. Det er sket i kølvandet af en række anklager fra hedgefondselskabet Hindenburg Research. Hindenburg Research har shortet Nikola-aktien og står derfor til at tjene penge på kursfaldet i Nikola. Det kan du læse mere om her.

Brintbiler drives - ligesom elbiler - af en elektrisk motor, men mens elbiler får strøm fra et batteri, får brintbilen det ifølge Nordea fra en brændselscelle. Brintbiler skal med andre ord ikke lades op, men derimod tankes med brint fra en brinttankstation.

Læs også: Kendt valueinvestor: Det her bør alle investorer fokusere på

Læs også: Investeringsstrateg er bekymret over visse danske aktier: Det ligner en boble