Henter kommentarer

Nividia er nu på størrelse med kinesisk børs


Hvad har alle selskaber på børsen i Hong Kong og den amerikanske chipdesigner, Nvidia til fælles?

De er lige store. Begge kan nemlig bryste sig af at have en markedsværdi på 1.700 mia. dollar.

Det skriver chefinvesteringsstrategen hos Bank of America, Michael Harnett i et nyt analysenotat, ifølge erhvervsmediet Insider

Nvidias markedsværdi er eksploderet over de seneste år. Siden starten af sidste år er selskabet  tredoblet, mens den over de seneste bare to måneder er steget med 600 mia. dollar. Dermed er selskabet verdens sjette største målt på markedsværdi. 

På den anden side har økonomisk tumult i Kina ramt deres aktiemarked. Her har det teknologitunge Hang Seng-indeks, som hører til i Hong Kong. Over de seneste år er indekset faldet med 26 pct. 

På trods af de store fald, som de kinesiske aktier har været udsat for, så vurderer Michael Harnett i hans analysenotat, at der kan være en god investeringsmulighed for investorer, som kan identificere kinesiske aktier med stærk ledelse, balance i deres regnskabsbøger og stærke indtjeninger. 

Her henviser han også til kollapset på den japanske børs, Nikkei i starten af 1990'erne, hvorefter omkring 15 selskaber, som havde de nævnte karakteristikaer steg med 400 pct. efterfølgende. 

Læs også: Direktør i Ørsted får 13,3 millioner kroner i hånden efter fyring

Læs også: Jyske Bank om dansk gigant: Det er kvalitet - men aktien er blevet dyrere