Henter kommentarer

NKT lander 'rekordhøj ordreindgang'


En rekordhøj ordreindgang og det højeste driftsresultat i virksomhedens historie.

Det er, hvad kabelproducenten NKT kan løfte sløret for i deres årsregnskab for 2023, der er landet onsdag morgen. 

For året har de haft en omsætning i standard metalpriser på 1.927 mio. euro. Dermed rammer de over analytikernes estimater, som lød på 1.899 mio. euro, ifølge estimater indsamlet af selskabet selv. 

Det operationelle driftsresultat målt på EBITDA lander på 254,6 mio. euro, hvilket stortset rammer på forventningerne om 255 mio. euro.

På bundlinjen lander årets resultat på 124,3 mio. euro. Her havde analytikerne ventet et resultat på 125 mio. euro.

Til regnskabet lyder det fra administrerende direktør Claes Westerlind:

»2023 var et succesfuldt år for NKT med en organisk vækst i omsætningen på 36 pct. og den højeste årlige operationelle EBITDA i virksomhedens historie. Efterspørgslen efter højspændingskabler var højere end nogensinde før, hvilket førte til en rekordhøj ordreindgang.«

I regnskabet kan man også læse NKTs forventninger til 2024. Her venter de en omsætning (i standard metalpriser) på cirka 2,21-2,36 mia. euro. og et operationelt EBITDA på cirka 285-335 mio. euro.

Over de seneste tre måneder er NKT-aktien oppe med knap 24 pct.

Euroinvestors podcast, Millionærklubben talte i løbet af efteråret og vinteren med 10 topchefer fra dansk erhvervsliv i særudgaven 'Millionærklubben ceo' – og her har NKTs kommercielle direktør Michael Hjorth været et smut forbi. Du kan høre afsnittet med ham herunder:

Læs også: Amazon-stifter sælger ud igen

Læs også: Forvalter: Blå er det nye grøn - 'Vi er ved et vendepunkt'